Λ.Χρυσοφάκης: “Το Μαξίμου ακούει; Με την επιδότηση ενοικίου για τον Απρίλιο-Μάιο τί θα γίνει;”

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι επιχειρηματίας, πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά, μέλος του Τομέα Ναυτιλίας του κόμματος

Η επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, δυστυχώς βρίσκει για ακόμη μια φορά ανοχύρωτη την χώρα μας και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε «πολιτικό λίθαργο» με μαξιλαράκια «ασφαλείας» δημοσκοπήσεις, και πολιτικά χαϊδέματα από ΜΜΕ που όλοι πλέον έχουμε κατανοήσει τον ρόλο και τον σκοπό που επιτελούν.

Με τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας να δίνουν «βροντερό παρόν»  στην καθημερινότητα της χώρας, δεν μπορούμε να «κλείσουμε τα μάτια» μας στα προβλήματα που απασχολούν την μεσαία τάξη και που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Συγκεκριμένα, με το lockdown όπως φαίνεται να οδηγείται σε παράταση και τα περιοριστικά μέτρα για αρκετούς κλάδους επιχειρήσεων να «πνίγουν» επιχειρηματίες και εργαζομένους η Κυβέρνηση φαίνεται, ότι για ακόμη μια φορά επικροτεί τον διχασμό, την αβεβαιότητα και φυσικά τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά εργασίας. 

«Μάλλον, λογικά… θα κάνουμε κάτι και για αυτό», είναι εκφράσεις που επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο ακούμε ως «δικαιολογία» για την καθυστέρηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών σχετικά με την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Βέβαια, σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση στο ζήτημα αυτό, από την πλευρά της Κυβέρνησης «κωφεύουν» και για το θέμα της μείωσης ενοικίου!

Ειδικότερα, έως και τον Μάρτιο ισχύει η αποζημίωση κατά 80% από το Κράτος προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με τους επιχειρηματίες να μην πληρώνουν (ευτυχώς το σκεφτήκατε) τίποτα ακόμη, εκτός των χιλιάδων οφειλών που τους «βαραίνουν» σε ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια και φυσικά απώλεια εμπορευμάτων (sic).

Συγχαρητήρια! Αλήθεια γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ΤΙΠΟΤΑ για την επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου και για τον Απρίλιο-Μάιο; Eίναι να απορεί κανείς με τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης.

Πάλι εκεί στην Πειραιώς, και πολλώ δε μάλλον στο Μαξίμου θέλετε να παρουσιαστείτε ως αυτόκλητοι Σωτήρες και λυτρωτές της εστίασης; 

 

Ας ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και ας αφήσουμε στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά τεχνάσματα.

Οφείλουμε να τονίσουμε, ότι προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν όλες οι επιχειρήσεις και όχι μόνο εκείνες που είναι και θα είναι κλειστές με κρατική εντολή, με την αποζημίωση να πρέπει να φθάσει στο ανώτατο επίπεδο.

Η εστίαση και γενικότερα οι επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και μη εκπέμπουν S.O.S, θα ήταν  χρήσιμο και παραγωγικό για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να μπορέσουμε σε αυτή τη χώρα να συνεννοηθούμε για τα βασικά και αυτονόητα, και πολύ περισσότερο για εκείνα που πραγματικά απασχολούν τους συμπολίτες της διπλανής πόρτας, της επιχείρησης της γειτονιάς και τον εργαζόμενο της πολυκατοικίας μας που η αναστολή των 534 ευρώ δεν θα εξασφαλίσει την οικονομική του επιβίωση την επόμενη ημέρα της πανδημίας!

Δώστε λύσεις και σταθείτε στο πλευρό των χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, αφουγκραστείτε τον παλμό της κοινωνίας και αφήστε στην άκρη εμμονές και ευσεβείς πόθους σωτηρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ