Μ.Χρυσοχοϊδης: Στον εισαγγελέα δημοσιεύματα και αναρτήσεις που “θρέφουν” θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό!

Ακόμα ένα “αμφιλεγόμενο” μήνυμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δη από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υπουργό Προστασίας του πολίτη που με νέο νόμο, “ποινικοποιεί” την αντίθετη γνώμη με αυτή της Πολιτείας. Ο Τύπος, δέχεται ακόμα ένα πλήγμα με υπουργική απόφαση αυτή τη φορά. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως σε δημοσιεύματα τύπου – “ψεκασμένου” συντάκτη ή αναγνώστη – καλό θα ήταν η κοινωνία να μπορεί να φιλτράρει το κατά πόσο αστήριχτα και συνωμοσιολογικά είναι τα γραπτά κείμενα ή οι δηλώσεις. Από την άλλη πλευρά δείχνει μια έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινή λογική των νέων – και όχι μόνο- πολιτών της χώρας σχετικά με την στάση τους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Ο,τι και να πούμε εμείς, ο νόμος είναι νόμος και η πανδημία, πανδημία.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε “θεωρίες συνωμοσίας” για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι “παραμύθι” επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

“Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: “Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ