Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Παγώνουν” το σχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στην κυβέρνηση;

Published

on

Το “πολύκροτο” νομοσχέδιο που προβλέπει Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με τα “ΝΕΑ”, φαίνεται πως “μπαίνει στο συρτάρι”

Εικόνα

 

Ένα μέτρο το οποίο όπως, αναφέρει το ίδιο πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας, “παγώνει” για να διασφαλιστεί η ειρήνη στο εσωτερικό των ιδρυμάτων….

Άραγε, για την ίδια “ειρήνη” εντός των ιδρυμάτων “έπεφτε ξύλο” από τις μονάδες καταστολής με εντολή Χρυσοχοϊδη; 

Θυμίζουμε πως με το νέο νόμο για την Παιδεία, που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή, αναμένονται χιλιάδες μαθητές να βρεθούν εκτός σχολών. Την ίδια στιγμή που το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 “έφυγε” δίχως συγγράμματα σε αρκετές περιπτώσεις. Ενώ η σχολική χρονιά μένει γνωστή στην ιστορία, ώς η χρονιά “ακορντεόν” με τις παλινωδίες της κυβέρνησης και το παράλογο του συνωστισμού σε περίοδο πανδημικής έξαρσης, 30 ανθρώπων σε 25 τ.μ και εσχάτως με την έκτακτη λήξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές Λυκείου μετά την.. επίσης έκτακτη επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς με 2500 κρούσματα / ημερησίως…

Ακόμα και ο  πρόεδρος της Ανεξάρτηςη Αρχής εξέφραζε από την 1η στιγμή τους “προβληματισμούς του”

Στο άρθρο 12 του Νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, προβλέπεται η εγκατάσταση σε κάθε ΑΕΙ «Κέντρου ελέγχου και λήψης σημάτων και εικόνων»  το οποίο «συνδέεται με όλα τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και επικοινωνιών που εγκαθίστανται και λειτουργούν εντός του ΑΕΙ».

ο πρόεδρος της Αρχής, αφού διευκρινίζει ότι κάνει απλώς κάποιες βασικές παρατηρήσεις για μικρό μόνο μέρος του νόμου όπως κατατέθηκε για διαβούλευση, διαπιστώνει ότι εγείρονται σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων: ότι ο νόμος δεν διευκρινίζει ποια στοιχεία και για ποιο σκοπό θα υποβάλλονται σε επεξεργασία, ότι στηρίζεται στο προεδρικό  διάταγμα Χρυσοχοΐδη 75/2020 (για απαγόρευση διαδηλώσεων) που δεν αφορά τα πανεπιστήμια, ότι δεν πρέπει να έχει καμία σχέση ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων με την πανεπιστημιακή αστυνομία (αντίθετα με τα προβλεπόμενα από το νόμο) και τελικώς ζητούσε να γίνουν σημαντικές διορθώσεις

 

Advertisement

Αν τους ένοιαζε όντως να διασφαλίσουν την ειρήνη στα ιδρύματα τότε γιατί:

  • Από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόταν στους φοιτητές σαν να αποτελούν μέρος κάποιας “παρέας του υποκόσμου”; – Θυμόμαστε όλοι, τις απαξιωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού…
  • Δεν παραιτείται η Νίκη Κεραμέως μετά το ετεροχρονισμένο “άδειασμα” του ίδιου ΠΘ που “την έβγαζε λάδι λίγους μήνες πριν;”
  • Δεν παραιτείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που με δική του εντολή εξαπολύθηκε μια άνευ προηγουμένου καταστολή με ωμή χρήση βίας στους διαδηλωτές ενάντια στο νομοσχέδιο που .. “μπαίνει στον πάγο”;
  • Παίρνουν μια τέτοια “απόφαση” λίγους μήνες πριν την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων;

.. Αυτά ήταν μερικά από τα πάμπολα παραδείγματα ερωτήσεων που θα επιθυμούσαμε να  θέσουμε στους ιθύνοντες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως και να’χει, έαν ευσταθεί το εν λόγω πρωτοσέλιδο και η είδηση επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση, πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των πολιτών που σκέφτηκαν ελεύθεροι , μια “πύρειος νίκη” αφού όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εφαρμογής του δόγματος “βία και καταστολή” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη….