Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H λέξη-κλειδί για τις εσωκομματικές του Κινήματος Αλλαγής: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανάλυση των εσωκομματικών ισορροπιών στο Κίνημα Αλλαγής.

Δεδομένου του ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, όλα τα επιτελεία – (όχι δεν είναι μόνο 2) ετοιμάζονται “πυρετωδώς” για να παρουσιάσουν ένα πληρέστατο πλάνο της “επόμενης ημέρας” στο Κίνημα Αλλαγής, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά τους για την διεκδίκηση της αρχηγίας της παράταξης, μπορούμε με αρκετή σιγουριά να συμφωνήσουμε άπαντες σε ένα κοινό σημείο αναφοράς: 

Τον “απρόβλεπτο” και κορυφαίο πόλο επιρροής που έχει ονοματεπώνυμο – βαρύ σαν ιστορία – , τον Γιώργο Α. Παπανδρέου:

Από την πρώτη φορά που τέθηκε επί τάπητος η “viral” πλέον, έκφραση “Προοδευτική Διακυβέρνηση”, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επανήλθε δριμύτατος μετά από ένα διάστημα “ηρεμίας” λόγω της πολλαπλής εκλογικής διαμάχης του 2019.

Αυτά είναι κάποια από τα πολλά παραδείγματα της ηχηρής επανεμφάνισης του “brand” Παπανδρέου στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Στη συνέχεια μπορούμε όλοι μας να καταλάβουμε πως, εν τη απουσία επίσημης στάσης του πάλαι ποτέ Πρωθυπουργού αυτής της χώρας με ποσοστά “ΑΛΛΑΓΗΣ”, σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση ή μή, της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής από τον ίδιο ή εκ των “κοντινών” του, όπως λ.χ ο Παύλος Γερουλάνος ή και ο Χάρης Καστανίδης, οι “τρέχοντες” υποψήφιοι, φανεροί και μη, έχουν αποφασίσει να προσεταιριστούν τον μεγάλο πόλο των σοσιαλδημοκρατών εντός του Κινήματος Αλλαγής για ευνόητους λόγους κύρους, αξιοπιστίας και.. ψήφων.

  • Πρόσφατα σχετικά, η πρώτη “επίσημη επίθεση αγάπης” ήρθε δια στόματος.. Ανδρέα Λοβέρδου, όταν ο ίδιος δήλωνε πως η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει σεβασμό στους σπουδαίους πολιτικούς  άντρες που γέννησε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, αναφέροντας με το ονοματεπώνυμό του, τον Γιώργο Α. Παπανδρέου
  • Στη συνέχεια , με κάθε τρόπο, η “Γεννηματική” ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, στήριζε τα λεγόμενα του Γιώργου Α. Παπανδρέου , είτε με επίσημες αναφορές ή και tweet από τον Τομέα Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου είτε με ανακοινώσεις του ίδιου το κόμματος, τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η “δικαίωση της οικογένειας Παπανδρέου για την καταδίκη του Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ ως “κοινού συκοφάντη” για την υπόθεση CDS”
  • Μια “κίνηση” που θα συζητηθεί ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες, είναι η επιλογή του Αντρίκου Παπανδρέου, στο πάνελ της εκδήλωσης για το Περιβάλλον που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης

Και όλα αυτά, ενώ ο Μάϊος, “φεύγει”, ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και ο ίδιος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κρατά τα “φύλλα του κλειστά” σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις του, ενώσω αρκετοί εκ της βάσης των ‘Παπανδρεϊκων΄ τον καλούν με κάθε τρόπο να κάνει την μεγάλη κίνηση ξανά. Θα δείξει, τι θα αποφασίσει ο ίδιος, όντας ξεκάθαρα δικαιωμένος μια δεκαετία αργότερα και ενώ ακόμα μια φορά, η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του Γκρεμού. Το σίγουρο, είναι, πως αν γνωρίζει κανείς λίγη πολιτική ιστορία, ΜΟΝΟ με μια Προοδευτική Διακυβέρνηση μπορούμε ως κοινωνία να “βγούμε μπροστά” στις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το “εγγυς” μέλλον.