Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Σκιαγραφώντας” το προφίλ της Εύας Καϊλή

Published

on

“Σκιαγραφώντας” το προφίλ της Εύας Καϊλή

Γράφει για το “The Socialist” , η Βίκυ Χαριτάκη.

«Δεν θα κατέβω για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021». 

Με αυτή την ανακοίνωση στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, η Εύα Καϊλή διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Συνέχισε λέγοντας ότι εργάζεται σκληρά στις Βρυξέλλες για την χώρα εν μέσω δύσκολων και απαιτητικών συγκυριών.

  •  Πράγματι το έργο της είναι αγαστό, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε κομματικό επίπεδο ενώ η σκληρή δουλειά της αποδίδει καρπούς καθώς μόλις προσφάτως συμπεριλήφθηκε στους 20 Ευρωβουλευτές  με την μεγαλύτερη επιρροή. Είναι παρούσα και ενεργή στην πολιτική σκηνή της χωράς μας παρά το γεγονός ότι μοιράζει τον χρόνο της σε Βρυξέλλες- Αθήνα-Θεσσαλονίκη. 
  • Πρόεδρος στην Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας, μέλος στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκτεταμένης Νοημοσύνης, του ΙΕΕΕ.SA και του ΜΙΤ Lab αλλά και Πρόεδρος του Blockchain Task Force CEPS είναι μόνο κάποιες από τις οργανικές θέσεις που μπορώ να απαριθμήσω ενώ προωθεί καινοτόμες δράσεις σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain. Το blockchain όπως υποδεικνύει το όνομα του, είναι κάποιες ομάδες (blocks) τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με αλυσίδες (chains) και περιέχουν πληροφορίες, κυρίως συναλλαγών. Με την χρήση του Blockchain, τομείς όπως το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους καταργώντας διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν χρόνο και χρήμα, βάζοντας την χώρας μας επιτέλους σε νέα τεχνολογική τροχιά μακριά από την γραφειοκρατία που μας ταλαιπωρεί.

Πέραν του τεχνολογικού τομέα στον οποίο εξειδικεύεται, δεν απεμπολεί την ιδιότητα της ως Ελληνίδα Πολιτικός, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας στους Ευρωπαίους ομολόγους ενώ παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες όσο αφορά κρίσιμα για την Ελλάδα θέματα όπως τα μεταναστευτικά ρεύματα, η προστασία των συνόρων και η έντονη τουρκική προκλητικότητα η οποία οργιάζει τους τελευταίους μήνες.

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter  ανέφερε το εξής : «Θα ζητήσω έρευνα για λογαριασμούς στα social media και άρση απορρήτου εκείνων που παρακινούν και υποδεικνύουν διαδρομές παράνομης εισόδου στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι μια δραματική πραγματικότητα απελπισμένων ανθρώπων».

 Στο ίδιο πλαίσιο και μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για το νέο σύμφωνο Ασύλου, η Εύα Καϊλή κατέθεσε τις προτάσεις της, προτείνοντας συγκεκριμένα :

1) Άμεση κατάργηση του Δουβλίνου έτσι ώστε να πάψουν να επιβαρύνονται μόνο χώρες υποδοχής στα Νότια σύνορα της ΕΕ.

2) Εξέταση αιτήσεων ασύλου στην Τουρκία και όσες χώρες θεωρούνται ασφαλείς, με δυνατότητα εξέτασης αιτήσεων επιπλέον ασύλου σε όλα τα προξενεία και πρεσβείες κρατών μελών εκεί, έτσι ώστε να πάψει η εργαλειοποίηση των ανθρώπων που παγιδεύονται στα σύνορα. 

3) Υπό προϋποθέσεις η χρηματοδότηση κρατών μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στο μεταναστευτικό, και

4) υπό αυστηρό έλεγχο και με ποιοτικά κριτήρια να συνδέονται οι χρηματοδοτήσεις του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση.

Οι εποικοδομητικές νουθεσίες προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δεν εκλείπουν από μέρους της σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας όπως το Μακεδονικό, κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία της στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Επιπλέον, όσο αφορά το ΚΙΝΑΛ τονίζει την ανάγκη ύπαρξης μια νέας και εκσυγχρονισμένης ατζέντας η οποία θα δώσει στο κόμμα έναν νέο αέρα αλλαγής… ενώ παράλληλα θα μετατρέψει το ΚΙΝΑΛ σε ένα κόμμα πιο επίκαιρο και ώριμο από ποτέ με  φωνή και κυρίως δική του άποψη για τα πολιτικά πεπραγμένα της χώρας. 

Advertisement

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό των όσων έχει προσφέρει η Εύα Καϊλή στην Ελλάδα σαν εξωτερική αρωγή, θα μπορούσαμε να πούμε πώς έχει ήδη την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ- σε ευρωπαϊκό όμως επίπεδο- καθώς καθημερινά εργάζεται με μόχθο ώστε να προασπίσει τα δικαιώματα της χώρας και των ανθρώπων της, το ίδιο άλλωστε που θα έκανε και εάν είχε την ηγεσία του κόμματος. 

 

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

 

Πηγές :

https://www.tovima.gr/2020/09/18/politics/eya-kaili-paremvasi-stin-eyrovouli-gia-to-neo-symfono-metanasteysis/

  • Καϊλή στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θα κατέβω για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021, Πρώτο Θέμα ,19 Οκτώβρη 2020. Διαθέσιμο σε :

 https://www.protothema.gr/politics/article/1056457/kaili-ston-thema-1046-den-tha-katevo-gia-tin-igesia-tou-kinal-to-2021/