ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Συνεντεύξη Σωτήρης Τσιοδρας: “Αυτά φοβάμαι”

Αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό “Blue” της Aegean Airlines παραχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Ένα πρόσωπο που αναγνωρίστηκε ως κορυφαίος επιστήμονας που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη διαχείρισης της πρώτης φάσης της πανδημίας στη χώρα μας και έγινε ιδιαίτερα οικείο με τις ανθρώπινες προσεγγίσεις στην καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊο. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ερωτήθηκε για το αν υπάρχει κάτι στο μέλλον το οποίο φοβάται και απάντησε:

«Φοβάμαι το στίγμα, το να διακρίνεις τους ανθρώπους σε μολυσμένους και μη μολυσμένους. Φοβάμαι την συνωμοσιολογία και το να επικροτεί κανείς την μερική -όχι όλη την αλήθεια, και ακόμη χειρότερα το ψέμα. Φοβάμαι το να μην έχεις την αντοχή να συζητήσεις και να συνδιαλλαγείς με την επιστήμη μένοντας προσκολλημένος στην δική σου ιδεοληψία. Φοβάμαι τον θάνατο, αλλά ελπίζω σε μια άλλη ζωή. Όχι τόσο τον θάνατο από τον ιό, αλλά τον θάνατο τον πνευματικό, τον θάνατο των ανθρώπων που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή ένα ποίημα, που δεν μπορούν να …κλάψουν ή να τραγουδήσουν, να ακούσουν συναρπαστικές μουσικές, να μυρίσουν πνευματικά αρώματα, που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε ως αντίβαρο την αλληλεγγύη, την ανάγκη για συνεχή αναζήτηση της αλήθειας και την επαναθεώρηση της ίδιας μας της ζωής μέσα από όλη αυτή την εμπειρία. Το να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας, όχι ατομικιστικά αλλά να τον δούμε σαν ένα μέρος του συνόλου».

Όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Σταυρούλα Σαλουτση μπορείτε να διαβάσετε στο link: https://el.aegeanair.com/taksidepste/en-ptisei/periodiko-blue/blue-83/

Πηγή: http://myportal.gr/ti-fovizei-ton-sotiri-tsiodra/