Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Η κυβέρνηση να διαγράψει τα χρέη μας και όχι να μας λοιδορεί ο κ. Γεωργιάδης”

Published

on

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Μαρία Μποτονάκη μέλος του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω των πανδημίας αλλά και επόμενα βήματα τα οποία προγραμματίζουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Ο κλάδος της εστίασης βαριά «χτυπημένος» από την πανδημία και μετά από τουλάχιστον 160 μέρες σε αναστολή κρούει τον κώδωνα για την επόμενη μέρα και τα ζοφερά αποτελέσματα που βιώνει.

Η κα Μποτονάκη μέλος του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, μιας πρωτοβουλίας περίπου 300 καταστημάτων της Αθήνας που όπως λέει «δημιουργήθηκε ad hoc, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα ζωής και θανάτου επιβίωσης των μικρών καταστημάτων, της επιχειρηματικότητας αλλά και των εργαζομένων σε αυτά» περιγράφει την κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος και ενώ τα αιτήματά τους συνεχώς επικαιροποιούνται γιατί όσο περνάει ο καιρός βρίσκονται σε ολοένα και δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση.

«Έχουν ειπωθεί τεράστια πολιτικά ψέματα. Έχει ακολουθηθεί μία επικοινωνιακή πολιτική που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι της εστίασης, πέραν των εργαζομένων που παίρνουν ένα πενιχρότατο επίδομα των 534 ευρώ, δεν έχουν πάρει τίποτα εκτός από κάποιους που πήραν επιστρεπτέες προκαταβολές, τα οποία, όμως, είναι δάνεια! Είμαστε αρκετά δανεισμένοι. Πόσο πρέπει να δανειστούμε ακόμη;

Είναι αναγκαία η μετατροπή της επιστρεπτέας σε επιχορήγηση στήριξης με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η επόμενη μέρα θα μας βρει καταχρεωμένους, να οφείλουμε σε ασφαλιστικά ταμεία, σε τράπεζες, σε Δήμους. Αυτά τα χρέη πρέπει να διαγραφούν. Να κάνει μία γενναιόδωρη κίνηση η κυβέρνηση και όχι να μας λοιδορεί ο κ. Γεωργιάδης.

Αν ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι είναι τόσο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις των οποίων θέλει τα λουκέτα στο χέρι και τα παραλαμβάνει ευχαρίστως, να του δώσουμε και περίπου, όχι 350.000 εργαζομένους, είναι κοντά 1 εκατομμύριο άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι αν βάλει λουκέτο η εστίαση, που τύποις έχει βάλει. Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξει ένα στα δύο καταστήματα. Ένα από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η εστίαση είναι ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ενοικιοστασίου. Μια από τις επόμενες κινήσεις μας είναι να καταθέσουμε μαζικές αγωγές αποζημίωσης που να αφορούν την εστίαση», επισημαίνει η κα Μαρία Μποτονάκη.

Advertisement