ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση ΠΑΣΠ για κατ’οίκον αποστολή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων από το σύστημα του “ΕΥΔΟΞΟΥ”

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ προς “Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων”

ΘΕΜΑ: “Πρόταση Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης για την κατ΄οίκον αποστολή  των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων απο το σύστημα του “ΕΥΔΟΞΟΥ”

“Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση που απειλεί αρχικά την παγκόσμια δημόσια υγεία και στη συνέχεια διάφορους κλάδους, όπως η Παιδεία, καθώς όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι νεωτέρας, σε αναστολή λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα , όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αυτή την στιγμή, καταρρέει, παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται για κάλυψη της ύλης και συνέχεια του ακαδημαϊκού έτους μέσω των διαδικτυακών διαλέξεων.

Το πρώτο δείγμα αυτών των ηλεκτρονικών μαθημάτων ήταν θετικό και δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών λειτουργιών. Ωστόσο, ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων τους. Αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά κωλύματα, καθώς οι φοιτητές δεν μπορούν να διαβάσουν όσα παραδίδονται στις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Σε μια εποχή που ήδη η παρεχόμενη εκπαίδευση έχει σημαντικές ελλείψεις, είναι σημαντικό να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα εκμάθησης. Για τους παραπάνω λόγους και σκεπτόμενοι την κατάσταση της χώρας και τις ανάγκες των φοιτητών πανελλαδικά, ως ΠΑΣΠ προτείνουμε:

  1. Καθώς η πλατφόρμα διανομής συγγραμμάτων “Εύδοξος” διαθέτει ήδη δυνατότητα αποστολής τους μέσω ταχυμεταφοράς, αιτούμαστε η δυνατότητα αυτή να εφαρμοστεί καθολικά και κατ’οίκον για όλους τους φοιτητές στην διεύθυνση που θα δηλώνουν, μιας και με την παράταση της αναστολής κανένας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση ή να παραλάβει τα συγγράμματα του εξαμήνου.
  2. Ζητούμε να εξεταστεί για λόγους έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης, η εκταμίευση κονδυλίου απο τον Ειδικό Λογαριασμό του Πανεπιστημίου που θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών εξόδων αποστολής των συγγραμμάτων για όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως. Αλλιώς, η απευθείας έκτακτη χρηματοδότηση των ΑΕΙ απο τον τακτικό προϋπολογισμό ή κάλυψη των εξόδων μεταφοράς απο το ίδιο το ΥΠ.Παιδείας μέσω επιχορήγησης ή αποζημίωσης.
  3. Ως έσχατη λύση προτείνεται να οριστεί ως κεντρικό σημείο διανομής το Πανεπιστήμιο το οποίο και θα αναλάβει πριν την άρση της αναστολής να διανείμει ή να αποστείλει κατα τον ίδιο τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω τα συγγράμματα.
  4. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία παραλαβής των συγγραμμάτων.
  5. Να γίνει χρήση του ηλεκτρονικού αποθετηρίου “ΚΑΛΛΙΠΟΣ” και να “ανέβουν” όλα τα διανεμόμενα συγγράμματα προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.
  6. Σε άλλη περίπτωση και επειδή τα σημεία διανομής ως εμπορικά καταστήματα δεν λειτουργούν – μολονότι η προθεσμία παραλαβής συγγραμμάτων αφικνείται στις 30/3. Ενόσω δηλαδή τα ΑΕΙ βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας και οι φοιτητές εκτός τόπου σπουδών- προτείνουμε να εξαιρεθούν απο τιν ΚΥΑ τα σημεία διανομής του “ΕΥΔΟΞΟΥ” και να αποστέλλουν τα συγγράμματα μόνο μέσω ταχυμεταφοράς με τους τρόπους που περιγράφεται κατωτέρω και αφού διασφαλιστεί η κάλυψη τους κόστους αποστολής. Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στα βιβλιοπωλεία, ενώ τα συγγράμματα θα φθάσουν έγκαιρα σε κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια. Αλλιώς για 1 πλέον μήνα η φοιτητική κοινότητα θα μείνει χωρίς πρόσβαση σε ακαδημαϊκό εγχειρίδιο.

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: ΠΑΣΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΑΣΠ Α.Σ ΠΑΙ.Τ.Ε .  ΠΑΣΠ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. , ΠΑΣΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΣΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΣΠ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ , ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗ ΔΠΘ, ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΣΠ ΠΑ.Δ.Α. , ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ , ΠΑΣΠ ΠΑΤΡΑΣ, ΠΑΣΠ ΠΕΔΔ, ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΙΟΥ .

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη: "Έκκληση για εγρήγορση πρώτα και κύρια σε ΕΣΑΣ και τους συνεργάτες σας" -Αναλυτικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: "Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα χαλαρότητάς και άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του."

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

"Kρύβεται πίσω από τις καταστάσεις η κυβέρνηση". Ανδρέας Πουλάς.

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα…
Read more