Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Φ.Γεννηματά για Ελληνοτουρκικά: “Αν χρειαστεί η Ελλάδα να ασκήσει veto στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο!”

Published

on

Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχή νοτίως του Καστελόριζου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ και παρόλο που Δένδιας- Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα είχαν συμφωνήσει να δοθεί ημερομηνία έναρξης διερευνητικών επαφών, αυτές προφανώς παγώνουν επί του παρόντος.

Αθήνα και Λευκωσία έθεσαν χθες όχι μόνο την παράνομη τουρκική NAVTEX αλλά και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην Αμμόχωστο στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η ελληνική πλευρά βάζει λοιπόν στο τραπέζι και πάλι τις κυρώσεις, διαμηνύοντας ιδίως προς τη Γερμανία, ότι πλέον η ΕΕ πρέπει να πάρει το μαστίγιο αφού το καρότο του τελευταίου κειμενου συμπερασμάτων αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.

Σημειωτέον ότι ο κ.Μάας, ο οποιος θα επισκεφθεί μόνο Ελλάδα και Κύπρο και οχι την Τουρκία, όπως αρχικά επρόκειτο, διαμήνυσε πριν αναχωρήσει από Βερολίνο πως: “Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα”.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Καθώς το Oruc Reis συνοδεύεται από έξι τουρκικά πολεμικά σκάφη, ενώ και το ελληνικό Πολεμκό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή για τριτη φορά εφέτος από τα μέσα του καλοκαιριού, αυξάνεται ο φόβος για θερμό επεισόδιο, παρά τη θέσπιση μηχανισμού άμεσης επίλυσης των εντάσεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με κάθε τρόπο.

Η Κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη να αποτρέψει τα τετελεσμένα σε βάρος μας από την Τουρκία με διπλωματικά και επιχειρησιακά μέσα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης οφείλει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα κράτη μέλη.

Advertisement

Αν χρειαστεί η Κυβέρνηση να ασκήσει veto.”