Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Θεσσαλονίκη η Εύα Καϊλή ενόψει ΔΕΘ

Published

on

Στην Θεσσαλονίκη εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης βρίσκεται η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Γνωρίζοντας την σημασία της ΔΕΘ για την Θεσσαλονίκη, αλλά και την Βόρεια Ελλάδα, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε περίπτερα εκθετών ,ενώ αναμένεται να έχει και συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της πόλης.

Η κ.Καϊλή αναπτύσει σημαντική δράση εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.Συμμετέχει σε μία σειρά από επιτροπές όπως η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, η Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ κ.α

Έχοντας υπόψη πως η ΔΕΘ εκτός του αναπτυξιακού έχει και ένα ισχυρό πολιτικό πρόσημο η επίσκεψη της κ.Καϊλή θα περάσει όπως φαίνεται σημαντικά πολιτικά μηνύματα.Η Αντίπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπάθει με κάθε τρόπο που της προσφέρει η θέση της να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, με χαρακτηριστική την παρέμβαση της τον περασμένο Ιούλιο για το Turkaegean.Τότε η Εύα Καϊλή είχε τονίσει ότι το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα είναι παράνομο.

Επίσης είχε προτείνει με παρέμβαση της προς το Ευρωκοινοβούλιο να αφαιρεθεί το πρόσθετο κόστος στο πετρέλαιο για τα κράτη-μέλη που εφαρμόζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα έχει πλούσια δράση και εκτός Βρυξελλών με συναντήσεις με διεθνείς θεσμούς και ηγέτες.

Να σημειωθεί ότι στην φετινή ΔΕΘ που ανοίγει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του μήνα τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και όπως κάθε χρόνο οι παρουσίες των πολιτικών αρχηγών θα δώσουν τον τόνο για το πως θα κινηθεί το πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα.

Advertisement