Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Χρυσοφάκης: Η παρακαταθήκη ενότητας της Φώφης, ας είναι οδηγός μας

Published

on

Γράφει ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Α’ Πειραιά

Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα μας μετά από χρόνια επιστρέφει σε μια δυναμική τροχιά και έρχεται να πάρει ξανά την θέση που αξίζει στην ιστορία και στους αγώνες του.

Το Κίνημα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αλλά το κράτησε μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία Πρόεδρος, η Φώφη Γεννηματά, η Φώφη μας.Άλλωστε σήμερα τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς τους αγώνες της, χωρίς την παρουσία της, χωρίς τον ενωτικό της λόγο.

Ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο, όταν ανακοίνωνε ότι δεν θα ήταν υποψήφια για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής με το μήνυμα ενότητας που έστειλε, έδειξε την βαθιά αγάπη της για την παράταξη ακόμα και σε εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ο θάνατος της Προέδρου μας έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού προς το ΠΑΣΟΚ.Προσωπικά ήμουν βέβαιος ότι η στροφή των πολιτών προς την παράταξη μας ερχόταν, υπήρχαν σημάδια για αυτό και είχε γίνει σοβαρή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια.

Με σοβαρές παρεμβάσεις, με αντικειμενικό και στοχευμένο λόγο, με ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις η Φώφη άφησε το δικό της αποτύπωμα στην ιστορία.Παρέμβασεις που είχαν στο επίκεντρο όλους τους πολίτες και όχι τους λίγους και που είχαν πάντα πατριωτικό πρόσημο πιστή στις αρχές και τις αξίες της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απουσία της τώρα είναι πιό έντονη από ποτέ, καθώς δεν πρόλαβε να δεί τα αποτελέσματα των μαχών που έδωσε.Το ΠΑΣΟΚ, αυτό το μεγάλο κίνημα Αλλαγής ,οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη του μπορούν να δουν ξανά το μέλλον με αισοδοξία.

Advertisement

Οι πολίτες αγκαλιάζουν ξανά την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και ελπίζουν σε μέρες προόδου, σε μέρες Αλλαγής.

Με οδηγό τους αγώνες της θα προχωρήσουμε μπροστά.Με αισιοδοξία, με ελπίδα και αξιοπρέπεια.Το χρωστάμε σε εκείνη.