Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαουλίδης: Για την Φώφη μας

Published

on

Γράφει ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ένα αδιάψευστο κριτήριο στα δημόσια πράγματα είναι όταν με τη χρήση μόνο του μικρού ονόματος κάποιου, όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουμε για ποιον μιλάμε. Η δική μας Φώφη πάρα το σπουδαίο επίθετό της έμεινε στη μνήμη μας με το όνομά της. Ένα όνομα που έγινε συνώνυμο της αλληλεγγύης, της φροντίδας, της αγάπης και της ανθρωπιάς. Στοιχείων που δυστυχώς δεν περίσσεψαν τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Και αυτό της το αναγνώρισαν όλοι – φίλοι και αντίπαλοι, συνοδοιπόροι αλλά και επικριτές. Στο πρόσωπό της συμπυκνώθηκαν αξίες της πολιτικής, της γυναίκας, της μητέρας, της πολιτικού αρχηγού – δεν είναι μικρό πράγμα σε μια δημόσια σφαίρα που ανδροκρατείται ακόμη και σήμερα.


Στη Φώφη Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ χρωστά την ύπαρξή του γιατί είχε το ανάστημα και τη θέληση να το κρατήσει όρθιο όταν ήταν πληγωμένο. Ήταν αυτή που ένωσε τα κομμάτια του, προσέφερε σταθερότητα και μας έδειξε έναν δρόμο ενότητας πλαισιωμένο από συγκεκριμένες πολιτικές παρακαταθήκες. Ανεξαρτησία, αυτόνομη πορεία, ενότητα. Λέξεις και νοήματα που μόνο όποιος είναι σάρκα εκ της σαρκός της παράταξής μας είναι σε θέση να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τη σημασία τους για την ίδια την ύπαρξή της. Σήμερα, ένα χρόνο μετά τον αδόκητο θάνατό της που άγγιξε όλη την Ελλάδα από άκρο σε άκρο, είμαι σίγουρος ότι αν από ψηλά κοίτα τα γήινα, νιώθει μια ικανοποίηση για το κόμμα που τόσο αγάπησε.


Και βέβαια ακόμη και με το θάνατό της, με τη γενναιότητα και την αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε το ζήτημα της υγείας της φρόντισε να στείλει ξανά ένα μήνυμα υπέρ του εθνικού συστήματος υγείας, υπέρ της πρόληψης, υπέρ της ζωής.


Το μέγεθος του αποτυπώματός της ας απαλύνει τον πόνο των οικείων της. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, θα είναι πάντα η δική μας Φώφη. Ένα ζεστό χαμόγελο που φώτισε, έστω για λίγο, την σκληρή πολιτική ζωή δίνοντας παραδείγματα διαφορετικά και ανθρώπινα