Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Πετρίδης για την Φώφη: Μερικοί άνθρωποι δεν ‘φεύγουν’ ποτέ.

Published

on

Γράφει ο Κώστας Πετρίδης, Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στο άκουσμα της είδησης σοκαρίστηκε η ελληνική κοινωνία .Όπως  πρόσφατα, με τον Αλέξανδρο, έτσι και πέρσι, ίδιο μήνα -Οκτώβριο- ‘έφυγε’ κι η Φώφη.

Αναπάντεχη είδηση, σόκαρε όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν το πίστευα όταν άκουσα πως η Φώφη Γεννηματά, «έφυγε» ξαφνικά, ενώ λίγες μέρες πριν στεκόταν όρθια , με δύναμη ψυχής – όπως πάντα- κάνοντας ομιλία που έδειχνε τι θα ακολουθούσε στο σύντομο μέλλον για την παράταξη, στην Κρήτη, στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη. 

Είχε μπει για εξετάσεις και check up στις 12 Οκτώβρη 2021 κι έφυγε ξαφνικά κι αναπάντεχα για όλους μας στις 25  του ίδιου μήνα, σε μόλις 13 μέρες, για το μεγάλο ταξίδι

Μόλις την προηγούμενη μέρα διαβεβαίωνε την φίλη της ότι όλα θα πάνε καλά.

Ήξερε όμως, το αντιμετώπιζε μόνη με αξιοπρέπεια και με γενναιότητα, δεν το επικαλέστηκε ποτέ, δεν το χρησιμοποίησε ποτέ ως πολιτική “ασπίδα”.

Ήταν ΓΕΝΝΑΙΑ η ΦΩΦΗ μας.

Advertisement

Η ΔΙΚΗ μας η ΦΩΦΗ.

Που έγινε ΟΛΩΝ των Ελλήνων στο άκουσμα του αδόκητου, άδικου και πρόωρου θανάτου της.

Μια γυναίκα που με γενναιότητα κι αξιοπρέπεια έδινε για χρόνια μια μάχη άνιση με τον ύπουλο εχθρό και τα κατάφερνε.

Όμως πάντα ήταν προτεραιότητα της το σπίτι της κι όχι ο εαυτός της.

Και το σπίτι της ήταν το ΠΑΣΟΚ.

‘Εκεί γεννήθηκε, με το ΠΑΣΟΚ διένυσε την παιδική και εφηβική της ηλικία και μέσα σε αυτό γυναίκα πλέον, έγραψε την δική της διαδρομή χωρίς να φύγει ποτέ, και την δύσκολη ώρα, για την παράταξη, για την Ελλάδα, κράτησε στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Με διακριτικότητα αποσύρθηκε από την μάχη εκλογής αρχηγού (Σεπτέμβρης 21) γιατί έπρεπε να δώσει την τελευταία (όπως αποδείχθηκε)και πιο δύσκολη προσωπική μάχη, την μεγάλη μάχη της ζωής της!

Advertisement

Με γενναιότητα κι αξιοπρέπεια αντιμετώπιζε τον ύπουλο εχθρό, με ζήλο και αυταπάρνηση υπερασπιζόταν τις ιδέες και τα πιστεύω της στον πολιτικό βίο.

Αντιμετώπισε στα ίσια οποιαδήποτε πρόκληση και υπερασπίστηκε με επιτυχία κι αποτελεσματικότητα το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες εποχές κι ακόμα δυσκολότερες στιγμές.

Δεν υπήρξε πρόεδρος στις ένδοξες στιγμές της παντοδυναμίας και της κυριαρχίας του κινήματος.

Άλλα σε δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες.

Και τα κατάφερε!

Να ενώσει και να σπείρει.

Και σήμερα έχουν ριζώσει οι καρποί που έσπειρε, έχουν γίνει δενδρύλλια που καθημερινά μεγαλώνουν, γίνονται δένδρα που απλώνουν τα κλαδιά τους παντού σε όλη την χώρα με τους νέους πρεσβευτές που η ίδια τους άνοιξε τον δρόμο και με την σημερινή ηγεσία επικεφαλής διανοίγουν τον δρόμο για να γίνει Λεωφόρος και να ξεχυθεί το κύμα της κοινωνίας για να ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα.

Advertisement

ΦΩΦΗ σε ευχαριστούμε 

για όσα προσέφερες

για όσα μας δίδαξες 

για όσα μας έδειξες

Ο δρόμος που χάραξες, ο νέος δρόμος, είναι ο δικός μας δρόμος!

Το χαμόγελο σου, λάμπει και φωτίζει την διαδρομή κι αποτελεί την αισιόδοξη διέξοδο από το αδιέξοδο για την Κοινωνία τους Φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μερικοί άνθρωποι δεν ‘φεύγουν’ ΠΟΤΕ.

Advertisement

ΦΩΦΗ μας, είσαι πλέον ένα ΑΣΤΕΡΙ το πιο Φωτεινό που λάμπεις και μας φωτίζεις από τον Ουρανό. Σου το χρωστάμε, να πετύχουμε όλα όσα από κοινού ονειρευτήκαμε!