Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει υπόμνημα στην επιτροπή PEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης

Published

on

Μέσω υπομνήματος θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της efsyn.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να επιλέξει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη της επιτροπής που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, καθώς θεωρεί ότι έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της PEGA μόλις πριν από έναν μήνα. Τότε, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του, σε δημόσια ακρόαση στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε περιγράψει αναλυτικά και είχε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους παριστάμενους ευρωβουλευτές αναφορικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε τα όσα είχε πει ο κ.Ανδρουλάκης στην κατάθεση του στην PEGA τον προηγούμενο μήνα:

Μεταξύ άλλων τότε τόνισε πως από όλους τους Ευρωβουλευτές που ερευνήθηκε το κινητό τους τηλέφωνο για παράνομο λογισμικό, είναι ο μόνος που εντοπίστηκε λογισμικό παρακολούθησης. Ενώ στη συνέχεια, τόνισε πως με τις ενέργειές της η κυβέρνηση της Ελλάδας, η ΝΔ, προσπάθησε να υποβιβάσει το ζήτημα και να υποβαθμίσει την σημασία που έχει για την Δημοκρατία μας συνολικά και πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο να υφίσταται στην Ευρώπη που δίνει καθημερινά αγώνα για να προασπίσει τις αξίες της. “Εγώ ο ίδιος θα δώσω μάχη ως σοσιαλδημοκράτης να διαφυλάξω την Δημοκρατία και τις Ευρωπαϊκές αξίες στην Ελλάδα, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι βαθιά θέμα Δημοκρατίας” επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: “Δεν μπορεί η Ευρώπη να αφήνει τους “Ολιγάρχες” να κάνουν ό,τι επιθυμούν ενάντια στα θεμέλια της Ε.Ε, την Δημοκρατία και την ελευθερία”.