Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαουλίδη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.

Published

on

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων και Εξεταστών  Ιταλικής Γλώσσας (Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.)

Η ανάρτηση του κ.Σαουλίδη:

Στην Ευρώπη που θέλουμε, η ικανότητα να μιλάμε περισσότερες από μία γλώσσες και η πρόσβαση στη μάθηση ξένων γλωσσών προσφέρουν ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση, κινητικότητα, πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφόρησης και διεύρυνση των πολιτιστικών μας οριζόντων.
Για αυτό τον λόγο πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων και Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας (Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.), κ. Μάρκου Νικόλαο για να ενημερωθώ για τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς Ιταλικής Γλώσσας.

Ο σχεδιασμός της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα δημόσια σχολεία δυστυχώς ακολουθεί την γενικότερη αντι-μεταρρυθμιστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Oι ανάγκες που διαμορφώνονται στην πολυγλωσσική και πολυπολιτισμική E.E. κάνουν επιτακτική την ένταξη της εκμάθησης της Ιταλικής Γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε κάθε εκπαιδευτική δομή.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν 5.000 (πέντε χιλιάδες) διδάσκοντες ιταλικής γλώσσας, αλλά απασχολούνται λιγότεροι από 40 εκπαιδευτικοί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την ισότιμη πρόσβαση των αποφοίτων των Τμημάτων Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση.

Η Ιταλία είναι μια γειτονική και ισχυρά οικονομική ευρωπαϊκή χώρα, και η εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας θα τονώσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές, ειδικότερα τον κλάδο του τουρισμού.

H δημόσια εκπαίδευση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ιταλική Γλώσσα ως “ασθενή” γλώσσα, καθώς η ισότιμη μεταχείριση της, βάση εφαρμογής των οδηγιών από την Ε.Ε., καθώς και των συμφωνιών της Ελλάδος με την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ενίσχυση της πολυγλωσσίας σύμφωνα με την Απόφαση αριθ. 1934/2000/ΕΚ θα δημιουργήσει νέες κοινωνικό-οικονομικές δραστηριότητες με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Advertisement