Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με ελεύθερους επαγγελματίες

Published

on

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ε’ Κοινότητας με ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής.

Τα βασικά θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από τη συζήτηση ήταν τα εξής:
-Φοροελαφρυνσεις: κατάργηση του τέλους επιτηδευματος
-Αφορολογητο στο ύψος της έκπτωσης φόρου μισθωτών – συνταξιούχων
-Ρύθμιση 120 δόσεων για τις ληξηπροθεσμες οφειλές
-Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός μικρών επιχειρήσεων καθώς σήμερα 8 στις 10 δυστυχώς αποκλείονται
-Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, όπως μικροπιστώσεις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε να σταλούν επιστολές από τη Συντονιστική Επιτροπή της οργάνωσης προς το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ε’ Κοινότητα με αίτημα την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της περιοχής (πχ πλατεία Χαριλάου,πάρκο Μπότσαρη κ.α.) με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Κυριάκος Μερελής, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Εθνική Ελληνική Επιτροπή – ICC HELLAS) και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο Χάρης Μελίδης,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και λογιστής.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η Πέννυ Δαλαμπούρα, μέλος του Πολιτικού Συμβούλιο,τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης Σπύρος Τζελέπης και Θανάσης Δέλλιος και ο Γιώργος Πινακίδης, δικήγορος.

Ως ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ε’ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ε’ Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Advertisement