Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρ.Ελευθεριάδης: Οι Κυβερνήσεις οφείλουν να ενισχύσουν τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη

Published

on

Ανάρτηση του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Και οι Κυβερνήσεις οφείλουν να ενισχύσουν τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ίσως όχι μόνο με επιδόματα, αλλά με γενναίες πολιτικές που θα έχουν και πιο μόνιμο και πιο δομικό χαρακτήρα.

Το ίδιο έκανε και η Κυβέρνηση της Ισπανίας.
Οι εν Ελλάδι opinion leaders με χαρά διαφημίζουν τα 200 ευρώ του Ισπανικού food pass, για να υπερθεματισουν για τις επιλογές Μητσοτάκη. Άλλωστε αυτό τους ενδιαφέρει.

Αλλά ξεχνανε να αναφέρουν τα εξής :

Εκτός από το επίδομα 200 ευρώ η Ισπανική Κυβέρνηση αποφάσισε και τα εξής:
•κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα όπως το ψωμί, το γάλα καθώς και η μείωσή του στο ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά στο 5% από 10% που είναι σήμερα.
• Διατηρείται η μείωση του φόρου στο ρεύμα, από το 10% στο 5%, για άλλους έξι μήνες.
• Παρατείνεται η αναστολή των εξώσεων αδύναμων νοικοκυριών, μέτρο που ισχύει ήδη από την πανδημία. Επίσης, όσοι ζουν σε ενοίκιο, και τα συμβόλαιά τους επίκειται να ανανεωθούν τους επόμενους έξι μήνες, θα μπορούν να ζητήσουν εξάμηνη παράταση των συμβολαίων τους χωρίς αλλαγή στην τιμή του ενοικίου.
• Διατηρούνται οι δωρεάν μετακινήσεις με τους προαστιακούς σιδηροδρόμους και τα δρομολόγια τρένων μικρών αποστάσεων για τους συχνούς χρήστες για όλο το 2023. Η κυβέρνηση πρόσθεσε στο μέτρο και τις μετακινήσεις με αστικά λεωφορεία μεσαίων αποστάσεων.
• Συνεχίζονται οι εκπτώσεις καυσίμων για οδηγούς φορτηγών.

Αναπαραγωγή ειδήσεων, μόνο όπως τους βολεύει

Advertisement