Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Οι σχέσεις της οικογένειας Ντογιάκου με την ΝΔ – Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Σε μια περίοδο που η έννοια “πολιτική” βάλλεται από κάθε πλευρά, η μόνη σχέση εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να βασιστεί η κοινωνία, είναι αυτή με την Δικαιοσύνη. Χωρίς να αποτελεί μομφή εναντίον οποιουδήποτε έχει επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη και ευημερία, παρακάτω αναφέρονται οι προσωπικές σχέσεις, που σε καμία περίπτωση δεν είναι νομικά επιλήψιμες, της οικογένειας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ.Ντογιάκου με την ΝΔ, το κυβερνόν κόμμα δηλαδή.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ, είναι το κατά πόσο αυτές οι σχέσεις χαρακτηρίζονται και ως πολιτικά ηθικές σε μια περίοδο τοξικότητας και αμφισβήτησης των ίδιων των θεσμών, των πυλώνων της Δημοκρατίας μας.

Ιδίως μετά την γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου σχετικά με τις υποκλοπές που προκάλεσε τις αντιδράσεις του νομικού και πολιτικού κόσμου, οδηγώντας μάλιστα τον κ.Ράμμο να μιλά σε ανακοίνωσή του για “παραβίαση της συνταγματικής ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews καθώς και με ΦΕΚ που δημοσιεύει ο ιστότοπος, ο γιός του κ. Ντογιάκου φέρεται να είναι μετακλητός σε πολιτικό γραφείο κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Η “κουμπάροι” Νατάσα και Κώστας Καραμανλής

Advertisement

ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ο κουμπάρος της κόρης του κ. Ντογιάκου στο γάμο της με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου. Kάτι που καθιστά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως συγγενή του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου της ΝΔ. Φυσικά, επαναλαμβάνουμε πως τα παραπάνω δεν εγείρουν νομικά επιλήψιμα ζητήματα ωστόσο, τονίζεται, μετά και την δημοσίευση της γνωμάτευσης του κ. Ντογιάκου (του πρεσβύτερου) πως υπάρχει πάντα το “politically correct” της σχέσης μεταξύ των δυο εκτελεστικών εξουσιών, της πολιτείας με την δικαιοσύνη.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, τόσο με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ όσο και με την δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Μάντζου

“Ένα ακόμη βήμα προς τον αυταρχισμό η παρεμπόδιση του έργου της ΑΔΑΕ, μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής. Η δε επίκληση ποινών απέναντι στον επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής εφόσον εκτελέσει τα συνταγματικά του καθήκοντα, είναι μια μαύρη σελίδα.

Πάση θυσία συγκάλυψη των θεσμικών αυθαιρεσιών ακόμη και με φίμωση των ανεξάρτητων αρχών, αυτό είναι η επιδίωξη της Κυβέρνησης.

Όχι δεν συμβιβαζόμαστε με την διολίσθηση των θεσμών. Αγωνιζόμαστε να εμπεδωθεί ένα άλλο πολιτικό υπόδειγμα, δεν νοείται η χειραγώγηση των θεσμών.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης. Θέλουν να πάνε στις εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό στο απόλυτο σκοτάδι γύρω από αυτή τη νοσηρή υπόθεση.

Είπαμε από την αρχή ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών. Και πάνω απ’ όλα αφορά τον αγώνα πολλών γενεών Ελλήνων για να έρθει η δημοκρατία στην πατρίδα μας.”

Advertisement
  • Η Κυβέρνηση θέλει νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte

Η Κυβέρνηση εγκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για τη θεσμική κριτική, που της ασκεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση, που ήθελε νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte.

Είναι η Κυβέρνηση, που εισηγήθηκε, και η ΝΔ που μόνη ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο, που περιορίζει δικαιώματα, συσκοτίζει την αλήθεια και φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γνωμοδοτώντας στο ερώτημα ενός ιδιώτη, χωρίς αρμοδιότητα και καμία δεσμευτικότητα επιχειρεί να παρεμποδίσει τη λειτουργία μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής.

Η άσκηση κριτικής σε πράξεις πολιτειακών οργάνων δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υψηλό δημοκρατικό μας καθήκον. Και κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει.

Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι οι Νόμοι της Νέας Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα;

Είναι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις πάνω από τις Ανεξάρτητες Αρχές;

Advertisement

Είναι, εν τέλει, η Νέα Δημοκρατία πάνω από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία;