Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ολική επαναφορά της παράταξης στο Κιλκίς – Εφικτό σενάριο η 2η θέση

Published

on

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καραγεωργίου

Το Κιλκίς από το 2019 αποτελεί ένα από τα κάστρα της Δημοκρατικής παράταξης στην Βόρεια Ελλάδα με τα θετικά ρεκόρ, όπως είχαμε γράψει ξανά προ εβδομάδων να είναι σημαντικά.

Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 στο Κιλκίς ανέβηκε σχετικά με τις εκλογές του 2015 κατά 60%.Το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου της χώρας.Παράλληλα στην ίδια εκλογική αναμέτρηση στο Κιλκίς για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση ξεπέρασε το εθνικό του ποσοστό κατά 30%.

Στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες, πριν από ένα χρόνο υπήρξε συμμετοχή 3.200 πολιτών, παλιών και νέων μελών, ένας αριθμός αρκετά σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς ότι στις εκλογές του 2019 οι ψηφοφόροι του Κινήματος ήταν λίγο πάνω από τους 6.000.

Σημαντικό βήμα για την διεύρυνση του κόμματος με την τοπική κοινωνία ήταν η εκλογή της παρούσας Νομαρχιακής Επιτροπής και των κατά τόπους Δημοτικών επιτροπών στους δύο δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.Η δραστηρίοτητα που υπάρχει είναι έντονη με ένα ίσως από τα σημαντικότερα επιτέυγματα είναι το άνοιγμα των νέων γραφείων μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει ξανά την Δημοκρατική παράταξη.Μία απτή απόδειξη η μαζικότητα της συγκέντρωσης της ομιλίας του Προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη πριν από μερικές εβδομάδες.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του The Socialist η κατάκτηση της 2ης θέσης σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας είναι αρκετά έντονο.

Advertisement

Εξελίξεις παράλληλα δρομολογεί η παραίτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ , Ειρήνης Αγαθοπούλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος με σαφείς αιχμές.

Η κ.Αγαθοπούλου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε την αντίθεση της με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, του πρ.Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμφανίζει τάσεις διάλυσης στον νομό, με την 5η θέση να μένει κενή προς ώρας.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη εντείνει τις προσπάθειες του ώστε να είναι οργανωτικά έτοιμο ενόψει των εκλογών της 21ης Μαίου.