Connect with us

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Η συνάντηση Γιαννακοπούλου με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αρκαδία

Published

on

Προχθες, 27 Ιουλίου, η Υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε τον 51ο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Αρκαδίας όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον οποίο είχανε μια συζήτηση.

Μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε:

“Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που αναδεικνύει την ανάγκη η κεντρική εξουσία, με τη συμβολή και των τοπικών αρχών, να παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες ενισχύουν το πολιτισμικό αποτύπωμα κάθε περιοχής. Ο 51ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού είναι ένας μοναδικός θεσμός με βαθιές πια ρίζες, ο οποίος κρατά ζωντανή την τοπική παράδοση στην Αρκαδία, που αποτελεί καθρέφτη της ελληνικής παράδοσης συνολικά. Τα δημοτικά τραγούδια αποτελούν πυλώνα της ελληνικής παράδοσης και του ελληνισμού! Οφείλουμε, όλοι, και προ πάντων η Πολιτεία, να δίνουμε κίνητρα και να αναδεικνύουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με απώτερο σκοπό να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, μέσα από τον οποίο θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Ιστορία μας και τον εαυτό μας.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να στέκομαι δίπλα σε τέτοιες πολιτισμικές πρωτοβουλίες και να αγωνίζομαι για την ενίσχυσή τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο!”

Advertisement