Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θέλω να εκφράσω ένα ανοιχτό ΠΑΣΟΚ που θα αγκαλιάσει ευρείες δυνάμεις και θα έχει καθαρές θέσεις»

Published

on

Το πρωί της Τρίτης, 30 Ιουλίου, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο ΣΚΑΙ όπου μίλησε για θέματα επικαιρότητας, όπως η φωτιά στην Εύβοια, καθώς επίσης και για την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το πώς πηγαίνει η προεκλογική εκστρατεία ανέφερε πως πηγαίνει πολύ δυνατά και με μεγάλη αισιοδοξία. Σημείωσε μάλιστα πως συμπλήρωσε ήδη τις 5.000 υπογραφές και πως έχει λάβει τρομερή στήριξη και αγάπη από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.

Ενώ σε συνέχεια της έκτακτης είδησης σχετικά με τη φωτιά στην Εύβοια, δήλωσε πως το πυροσβεστικό σώμα χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα για να διευκολυνθεί το έργο του. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει την επίσκεψή της στο ΣΠΑΥ και την συνάντηση της με εθελοντές δασοπυροσβέστες, και πως η συνεργεία κράτους αυτοδιοίκησης και κοινωνίας των πολιτών θα έπρεπε να αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει τώρα στο ΠΑΣΟΚ για να πείσει και να προσελκύσει τον κόσμο ανέφερε πως για αυτόν τον λόγο γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές. Όπως σημείωσε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία επέλεξε μια θολή στάση, πηγαίνοντας μάλιστα και ενάντια σε καταστατικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως στην επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια». Επίσης, επισήμανε πως το κόμμα λειτούργησε με έναν περίκλειστο κύκλο αποκλείοντας δυνάμεις. «Το κόμμα δεν ήταν ανοιχτό στην κοινωνία» τόνισε.

Επεσήμανε δε, ότι σε ό,τι αφορά την ίδια αυτό ακριβώς θέλει να πρεσβεύσει: Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο δεν θα ετεροκαθορίζεται και ούτε θα είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει τον κόσμο από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει την αγκαλιά του και δεν έχει νόημα η συζήτηση για θολά σχήματα συγκολλήσεων κορυφής»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έλαβε το μητρώο τον μελών ανέφερε πως δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά θεσμικό. Ενώ συμπλήρωσε πως αναμένεται σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του αρμόδιου οργάνου να δοθούν οι λίστες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το σχετικό video:

Advertisement
Advertisement