Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης από την Αρκαδία: “Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει συνδεθεί με την αναζωογόνηση της υπαίθρου”

Published

on

Στο μέσο ακριβώς της σύντομης εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης βρέθηκε στην Αρκαδία και τα Τρόπαια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ηλεία.

Σε ανάρτηση του για την επίσκεψη αναφέρει:

“Συζήτησα με τους κατοίκους για τις ανισότητες που βιώνουν οι κάτοικοι των ημιορεινών και ορεινών περιοχών σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε νέους ανθρώπους για να παραμείνουν ή και να επιστρέψουν στον τόπο τους, να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, να κάνουν ένα επαγγελματικό ξεκίνημα στην περιοχή τους. Με φορολογική απαλλαγή για τα πρώτα 3-5 χρόνια, μεγαλύτερη επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, ευκολότερη πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες.

Για την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, ώστε να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος, να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια της χώρας και να μην εξαρτόμαστε από εισαγωγές προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.

Για την στήριξη του κέντρων υγείας Τριπαίων και των νοσοκομείων της Αρκαδίας, ώστε το αυτονόητο δικαίωμα για πρόσβαση σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας να είναι δεδομένο για όλους και όχι ζητούμενο για τους περισσότερους.

Η ορεινη και ημιορεινη Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία, δικαιούται ευκαιρίες για να αναπτύξει τις μεγάλες δυνατότητές της.

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει συνδεθεί με την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την ενίσχυση της αγροτιάς.”

Advertisement