Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Γιαννακοπούλου: “Είναι η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να εκφράσει τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας ξανά.”

Published

on

Σήμερα, 21 Αυγούστου 2024, η Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ και μίλησε για τις συνομιλίες και τα ηχητικά μηνύματα του Νίκου Παππά που ήρθαν στον φως της δημοσιότητας και τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις συνομιλίες του Ευρωβουλευτή του Σύριζα που διέρρευσαν, σχολίασε: “ Προφανώς, ο κύριος Παππάς ζήλεψε τη δόξα του κύριου Πολάκη και ο “πολακισμός” συνεχίζεται. Πρόκειται για απαράδεκτες και χυδαίες εκφράσεις. Βγήκε και είπε τους αστυνομικούς “μπάτσους”, στην κυρία Τσιλιγκίρη μίλησε με έναν απαράδεκτο τρόπο. Όλο αυτό είναι ένας εκχυδαϊσμός της πολιτικής στο σύνολο και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχίσει. Όταν είσαι πολιτικός, είσαι πολιτικός 24 ώρες το 24ωρο, δεν είσαι πολιτικός μόνο όταν βγαίνεις στην κάμερα. Είσαι πολιτικός όταν μιλάς με τον πολίτη στη γειτονιά, στη λαϊκή, σε ένα καφέ, στα social media που αποτελούν τα σύγχρονα καφενεία. Οφείλουμε να μιλάμε πολιτικά, οφειλουμε να μην έχουμε τοξικό λόγο, οφείλουμε να δείχνουμε το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα, όχι με υποκρισία, όχι άλλα λέγοντας κι άλλα κάνοντας. Δεν θ’ αφήσουμε την πολιτική να υποκατασταθεί από την χυδαιολογία. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους εκφράσεις”.

Σε όσα ρωτήθηκε για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε τα εξής :

“Είναι πολύ κρίσιμη η παρούσα στιγμή για την παράταξή μας, γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι, απολύτως δικαίως, με την ανεπάρκειά της να διαχειριστεί κρίσεις, την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Ο Σύριζα βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Είναι η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας ξανά. Να πιάσει ξανά το νήμα με την ελληνική κοινωνία, αυτό το οποίο χάσαμε μέσα στην κρίση.

Η δική μου υποψηφιότητα αυτό ακριβώς εκφράζει. Είμαι πολιτικός της κοινωνίας, δεν είμαι πολιτικός των συστημάτων, ούτε των κλειστών μηχανισμών. Διψάει ο κόσμος να μπορέσει να βρει πολιτική εκπροσώπηση. Αυτό είναι το χρέος μας. Προσπαθώ, για να μπορέσει η κοινωνία να καταλάβει ότι αυτό το κόμμα που την εξέφρασε διαχρονικά, που άλλαξε τη χώρα, που άλλαξε την Ελλάδα για τον λαό, κάνοντας τις μεγαλύτερες τομές και μεταρρυθμίσεις είναι εδώ ξανά. Ένα κόμμα πατριωτικό, ένα κόμμα που θα κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για τον λαό.”

Advertisement