Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: “Κόβει το νήμα” ο Δούκας στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ – Σκηνικό κατάρρευσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα μία ολοκληρωτική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην…5η θέση παρουσιάζει η εν λόγω δημοσκόπηση.

Κόβει το νήμα ο Δούκας στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας φαίνεται να κερδίζει την πρωτιά με 26,3%, ενώ ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Ακολουθούν με υψηλά ποσοστά τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

Σημαντικο ποσοστό καταγράφει και ο Μιχάλης Κατρίνης με 8,5%, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου βρίσκεται στο 3,3%

Καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα.

Advertisement

Παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται παγωμένος στην 2η θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Κατάρρευση στην 5η θέση

Παρά την ισχυρή πτώση που καταγράφεται για την ΝΔ στο 22,2% το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην 5η θέση με ποσοστό 8,3% πίσω από το 2ο αλλά με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ με 8,7% και η Ελληνική Λύση με 8,8%

Πηγή: politic.gr