Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδια για κατασκευή μεγάλου τουριστικού χωριού στην Αστυπάλαια – Έντονες αντιδράσεις από την δημοτική αρχή

Published

on

Το Κεντρικό Παλεοδομικό Συμβούλιο έδωσε σε πρώτο επίπεδο την άδεια για την δημιουργία ενός τουριστικού υπερπολυτελούς χωριού στην Αστυπάλαια, ένα χωριό που θα ξεπερνά στην έκταση τους 2 μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ertnews.gr υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από τους κατοίκους του νησιού. Τους λόγους εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο δήμαρχος Νίκος Κομηνέας, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκτιμά ότι θα φέρει η συγκεκριμένη επένδυση στο νησί, αλλά και στις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί.

«Η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει προβλήματα καθώς θα δημιουργήσει διάσπαρτους οικίσκους σε περιοχή του νησιού, χωρίς κανένα απολύτως λόγο που σημαίνει καινούριες υποδομές, φωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση, σημαίνει πολλά πράγματα σε ένα χώρο ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι παρθένος. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης της Αστυπάλαιας είναι έξω από την Αστυπάλαια, που είναι βασισμένη πάνω σε παραδοσιακούς οικισμούς. Επίσης αυτό το μοντέλο διασπά την υπαίθρια ενότητα, που για μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του νησιού. Ανάπτυξη θέλουμε, αλλά όχι αυτό το μοντέλο. Έχουμε κάνει την ένταση μας. Έχουμε εγκατελελειμμένους οικισμούς, να επενδύσουμε εκεί, να αναβιώσουμε αυτούς τους τόπους και να τους δώσουμε ζωή», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για το αν θα κινηθεί νομικά, τόνισε ότι ναι και θα προβεί άμεσα σε ενέργειες.

Πηγή: ΕΡΤ

Advertisement