Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ: Στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” στο ΣΕΦ η “πανηγυρική” συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Αυτή είναι η ημερομηνία

Published

on

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει οριστεί για την 15η Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, μιας και οι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Θα έχει προηγηθεί η κατάθεση από τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων των υπογραφών στήριξης από τα μέλη του κόμματος στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των υπογραφών. Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υπογραφών είναι η 9η Σεπτεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα ανακηρυχτούν οι υποψηφιότητες και επίσημα και οι διεκδικητές της ηγεσίας με τη… βούλα λίγες ημέρες αργότερα θα παρουσιάσουν το πολιτικό τους μανιφέστο.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος για να ανακηρυχτεί κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές από τη βάση ή υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Τα επιτελεία των υποψηφίων σε μία προσπάθεια να κερδίσουν τις πρώτες εντυπώσεις επιδίδονται σε ένα κυνήγι υπογραφών, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τόσο υπογραφές από τη βάση του κόμματος, όσο και μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της παρουσίας του κόμματος στην 88η ΔΕΘ, ενώ θα πραγματοποιήσουν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, παρόμοια με την πρόσφατη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την επομένη, στις 11 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και μία ημέρα μετά, στις 12 του μήνα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Εκδήλωση στην πόλη προγραμματίζει και ο Παύλος Γερουλάνος.