Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικά θέλει ο Ανδρουλάκης Debate;

Published

on

Σε ώρα ραδιοφωνικής συνέντευξης με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέχρι πρότινος (επίσημα) Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλούσε για ένα καινοτόμο debate δίχως να περιγράψει ακριβώς τι εννοει. Ελεύθερα και με “δημιουργική ασάφεια” άφηνε να εννοηθεί πως θέλει το κάτι διαφορετικό. Ε λοιπον , σήμερα, μαζεύτηκαν οι εκπρόσωποι των Υποψηφίων και έθεσαν έναν οδικό χάρτη πάνω στα γενικολογα Ανδρουλάκη. Όλοι συμφωνούν, όλοι, πλην Ανδρουλάκη…

“Τελικά θέλει ο κ. Ανδρουλάκης ντιμπέιτ;

Γιατί μόνο η πλευρά του κ. Ανδρουλάκη διαφώνησε με το μοντέλο ντιμπέιτ, το οποίο η ΕΡΤ παρουσίασε πρώτη φορά πέρσι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και κανόνες, που εξασφαλίζουν ίσο χρόνο για όλους.

Η πλευρά του επιμένει σε απαιτήσεις που δεν σπάνε κανένα στερεότυπο, όπως υποστηρίζει. Απλά θα μετατρέψουν την προσπάθεια συζήτησης σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο.
Επισημαίνουμε ότι η πρόταση μας στοχεύει ακριβώς στον απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, αλλά χωρίς διακοπές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η ενότητα και η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν στους πολίτες να παρακολουθήσουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με αυτό ως οδηγό. ” σημειώνουν συνομιλητές του Χάρη Δούκα.

Απάντησε λίγο μετά η πλευρά Ανδρουλάκη λέγοντας τα εξής:

Καταθέσαμε την πρόταση για τη δυνατότητα δίλεπτου απευθείας διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων στα πρότυπα των debate, που όλοι έχουμε παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον να διοργανώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις προκριματικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλευρά του κ. Δούκα χαρακτηρίζει «χάος», ό,τι συμβαίνει με επιτυχία σε debate σε όλον τον κόσμο.Κατανοούμε τη σκοπιμότητα δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, αλλά σε ό,τι μας αφορά δεν θα ακολουθήσουμε.

Advertisement