Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή στήριξη του Πέτρου Ευθυμίου στον Χάρη Δούκα – “Πιστεύω ότι κάθε πολιτικό στέλεχος έχει υποχρέωση να τεκμηριώνει δημόσια τις επιλογές του”

Published

on

“Πιστεύω ότι κάθε πολιτικό στέλεχος έχει υποχρέωση να τεκμηριώνει δημόσια τις επιλογές του” αναφέρει σε ανάρτηση του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου μιλώντας για την στήριξη του στην Υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του Κινήματος

Με άρθρο του στην εφημερίδα τα Νέα μιλά για την σημασία της εκλογής της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και γιατί στηρίζει τον Χάρη Δούκα.

Σε άρθρο του με τίτλο “Το «κλειδί» της επιλογής” ο κ. Ευθυμίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης στο ΠΑΣΟΚ, ένα χαρακτηριστικό δημιουργεί αίσθηση: παρά τις πλαγιοβολές όλων έναντι όλων των θεωρούμενων ισχυρών υποψηφίων, ο επίμονος, ταυτόσημος, κεντρικός στόχος είναι μόνον ο Χάρης Δούκας. Την ίδια στιγμή, τα «τρολς» της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται αποκλειστικά και με λυσσαλέο τρόπο, μόνο με τον Χάρη Δούκα.”

Παράλληλα χαρακτηρίζει “game changer” τον κ. Δούκα

Σχετικά με την επιλογή του τονίζει:

“Τυχαίνει να γνωρίζω καλά πολιτικά όλους τους υποψηφίους, και πολλούς προσωπικά. Τιμώ τις ικανότητες όλων και τη νομιμότητα της φιλοδοξίας τους να ηγηθούν. Όμως, το «κλειδί» της επιλογής της νέας ηγεσίας, βρίσκεται τελικά, στην δυνατότητα, οι αρετές της ηγεσίας με βάση το πρόγραμμα, να πείσουν, να εμπνεύσουν την κοινωνία, να φέρουν πίσω όσους απογοητεύθηκαν από την πολιτική και επέλεξαν την αποχή. Και η νέα ηγεσία να «μιλά», να διαλέγεται με τις νέες γενιές, που μεγάλωσαν με βαθιά δυσπιστία στην πολιτική και τους πολιτικούς, ώστε όλα αυτά τα ρεύματα να συρρεύσουν στο ΠΑΣΟΚ, σε μια πλειοψηφική προοπτική.”

Advertisement

Και τελειώνει λέγοντας πως:

“Επιλέγω τον Χάρη Δούκα για ένα ΠΑΣΟΚ κινηματικό, πλειοψηφικό, των ρήξεων και των μεγάλων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που το στηρίζει όχι μόνον με την επιστημοσύνη του (καθώς το Χάρβαρντ τον κατατάσει στο 2% παγκοσμίως στην επιδραστικότητα των θέσεών του) αλλά γιατί το ακέραιο ήθος του συνδυάζεται με την πίστη σε αρχές και την ψυχή, που δίνει πνοή στις θέσεις. Μόνον έτσι γίνονται οι ανατροπές.”

Advertisement