Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: « Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

Published

on

Στην Κρήτη συνέχισε την περιοδεία του, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πρώτος σταθμός ήταν το Ρέθυμνο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Κρήτη και τοπικών οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πρ. Βουλευτές . πρ. Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιωργης Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Άγγελος Μαλάς και Νεκτάριος Παπαδογιάννης, οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρίου Μενέλαος Φραγκιουδάκης και Δήμου Αγίου Βασιλείου Γιώργης Αγγελογιαννάκης , αντίστοιχα, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Μιχάλης Σαρρής, ο νυν γραμματέας Ανδρέας Αντωνίου και τα μέλη της νομαρχιακής, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Λίτινας και Στέλιος Βρυλλάκης.

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες και εδώ τη σχετική ανάρτηση.

‘Επειτα συνέχισε την περιοδεία του στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση στο Galaxy Hotel, στην παρευρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Κρήτη και τοπικών οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πρ. Βουλευτές . πρ. Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Τους ενόχλησε, επίσης, βαθιά, που τόλμησα και είπα ότι η Δ.Ε.Η. έχει μπροστά ένα Δ, καθώς είναι “Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού”. Όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, οι δημόσιες επιχειρήσεις, δεν πρέπει να είναι ζημιογόνες, πρέπει να έχουν κέρδη, αλλά στις δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να διασφαλίζουν όλους εμάς, και όχι να δημιουργούν υπερκέρδη. Και αυτό τους ενόχλησε βαθιά. Τους ενόχλησε, επίσης, που τόλμησα και είπα, πως είναι βασικό εργαλείο της πολιτείας για να κρατάμε χαμηλά τις τιμές και να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική εμείς και εσείς εδώ, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι στις μικρές και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους ενόχλησε βαθιά. Θέλουν, επίσης, φίλες και φίλοι, τον πολιτικό μας αφανισμό, γιατί τόλμησα και έπιασα στο στόμα μου τους τραπεζίτες. Και είπα το εξής: Ότι όλοι εμείς, δώσαμε 50 δισεκατομμύρια, κάναμε 3 ανακεφαλαιοποιήσεις. Όλοι εσείς, χάσατε μισθούς και συντάξεις, παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό. 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, 50 δισεκατομμύρια. Τα golden boys, τα θυμάστε; Για να γίνει, λοιπόν, αυτό, ψηφίστηκε το ακαταδίωκτο. Και δόθηκαν 50 δισεκατομμύρια, και το “ευχαριστώ” ξέρετε ποιο είναι; Ότι ολοι εσεις είστε αποκομμένοι από τις χρηματοδοτήσεις ή αν πάρετε δάνειο, είναι με ληστρικά επιτόκια. Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και αν σας δώσουν δάνειο με ληστρικά επιτόκια, κοκκινίζουν τις περιουσίες σας, για να τις πάρουν τα funds στο 1/10 της τιμής τους. Αυτά ενοχλούν κάποιους; Καλά κάνουν. Εγώ όμως οφείλω να τα πω, και εσείς οφείλετε να απαντήσετε αν συμφωνείτε ή όχι στις 6 του Οκτώβρη».

Advertisement

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα, εδώ τις σχετικές φωτογραφίες, εδώ τα σχετικά πλάνα και εδώ τη σχετική ανάρτηση από την εκδήλωση του κ. Δούκα στο Ηράκλειο.

Τις επόμενες μέρες ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζει την περιοδεία και τις εκδηλώσεις του με ομιλίες σε Ημαθία, Κοζάνη, Ιωάννινα, Ηλεία και Αχαΐα:

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ., στο Jordani Espresso Bar, Εθνικής Αντιστάσεως και Βετσοπούλου.

Στην Κοζάνη, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης,Φιλίππου Β 30.

Στα Ιωάννινα, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac. Κ. Παπούλια και Ίκκου.

Στην Αμαλιάδα Ηλείας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στο Cafe Marrone, Αρχαίας Ηλίδος 1.

Στον Πύργο Ηλείας, το Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στην πλατεία Τάκη Δόξα, Δικαστηρίων.

Advertisement

Στην Πάτρα Αχαϊας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ., στον πολυχώρο Royal, Ακτή Δυμαίων 53.

Δείτε εδώ τις σχετικές πληροφορίες.

Advertisement