Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eλένη Κιούση υπέρ Χάρη Δούκα: « Οι εσωκομματικές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ είναι εκλογές για την Ελλάδα»

Published

on

«Το κριτήριο ψήφου στην κάλπη της Κυριακής είναι ένα: ποιος έχει τα εχέγγυα να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Θα σας δώσω τη δική μου απάντηση: μόνον εκείνος που έχει ενώσει δυνάμεις και έχει ήδη νικήσει, έστω και μια φορά, τη Νέα Δημοκρατία, ο Χάρης Δούκας» επεσήμανε η Ελένη Κιούση, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία, σε συνέντευξή της που αναρτήθηκε σήμερα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «notospress».

Η κα Κιούση υπενθύμισε ότι «η άνοδος του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρουλάκη είναι πολύ μικρότερη απ΄ ότι επί Γεννηματά – και μάλιστα σε πολύ πιο ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες σήμερα». Επιπλέον, από την περίοδο που ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη βουλευτής, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024, το ΠΑΣΟΚ, αντί να κερδίσει έστω και μία ψήφο από το 1,3 εκατ. ψήφων που έχασαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, έχασε 110.000 ψήφους. «Δηλαδή, ενώ έπεφταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πέφταμε και εμείς μαζί τους! Γι’ αυτό έχουμε “κολλήσει” στην τρίτη θέση», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Έλενα Κιούση. Και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πανάκεια το να είναι βουλευτής ο πρόεδρος ενός κόμματος. Δεν είναι η καθοριστική παράμετρος στην εκλογική επίδοση ενός κόμματος. Διότι υπάρχουν παραδείγματα κομμάτων που κατέρρευσαν στην κάλπη, παρά το ότι ο πρόεδρός τους είχε σχεδόν καθημερινή κοινοβουλευτική παρουσία. Συνέβη, για παράδειγμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2019-2023, επί Αλέξη Τσίπρα».

Ολοκληρώνοντας, η κα Κιούση τόνισε: «η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη διεκδίκηση υψηλών πολιτικών αξιωμάτων. Ότι κάποιος μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος ενός κόμματος, υπερβαίνοντας την εσωκομματική πεπατημένη και επετηρίδα. Κάποιος που προέρχεται κατευθείαν από την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Και αυτό ενοχλεί όλα τα κόμματα», απευθύνοντας, παράλληλα, προσκλητήριο σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να πάει την Κυριακή στην κάλπη. Επειδή οι «εσωκομματικές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ είναι εκλογές για την Ελλάδα». Και επειδή «στις 6 Οκτωβρίου δεν κρίνεται μόνον η Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Κρίνεται και η πορεία της χώρας μετεκλογικά. Εάν η δημοκρατική παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη, ώστε να κάνει πράξη την αλλαγή κατεύθυνσης που χρειάζεται η χώρα. Ή αν, για τα επόμενα χρόνια, θα παραμείνει θεατής των πολιτικών εξελίξεων».