Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάρτηση της Αντιδημάρχου Μαρίας Στρατηγάκη υπέρ Δούκα

Published

on

Η Μαρία Στρατηγάκη , αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας, δίνει μια προσωπική ματιά στους λόγους που στηρίζει τον Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παραθέτοντας μάλιστα προσωπική εμπειρία από την πολύμηνη συνεργασία μεταξύ τους .

Η ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

Θα ήθελα να καταθέσω εδώ την προσωπική μου άποψη για τον Χάρη Δούκα. Άποψη που βασίζεται αποκλειστικά στην εμπειρία μου από τη συνεργασία μαζί του από τον Ιανουάριο 2024 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Αθηναίων.

Ο Χάρης Δούκας ως ηγέτης της ομάδας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έδρασε με σαφή αίσθηση της αξίας της ομαδικής δουλειάς. Μοίρασε άπλετα τις τυπικές και άτυπες αρμοδιότητες σε όλους και όλες μας, χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους ή εκ των υστέρων επιφυλάξεις.

Έδειξε εμπράκτως εμπιστοσύνη σε νέους/ες και μεγαλύτερους/ες από εμάς. Ενθάρρυνε την ανάληψη πρωτοβουλιών και έμαθε γρήγορα μαζί μας τα «μυστικά» της δαιδαλώδους και δυσκίνητης διοικητικής δομής του δήμου. Η επιλογή των επικεφαλής των Εταιρειών του δήμου ήταν επίσης εξαιρετικά εύστοχη προσφέροντας έτσι τεχνοκρατική στήριξη στην ανάπτυξη των πολιτικών μας.

Ο Χάρης Δούκας στήριξε τους σχεδιασμούς μας και τις εισηγήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και όταν η αντιπολίτευση (όλων των χρωμάτων) μας στρίμωχνε ασφυκτικά, λόγω σκοπιμοτήτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και όχι με βάση την πραγματικότητα που βιώνουμε σε τοπικό επίπεδο.

Ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, την οποία υπηρετώ, ο Χάρης Δούκας καλωσόρισε όλες τις πρωτοβουλίες μας και υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των παρεμβάσεων μας, με νέα καινοτομικά κοινωνικά έργα που απευθύνονται στις ευάλωτες ομάδες των κατοίκων της πόλης. Ευτυχώς η πάντα θετική του διάθεση για τα κοινωνικά, δεν εμποδίστηκε ούτε από τους περιορισμούς των τυπικών αρμοδιοτήτων, ούτε από τους περιορισμένους πόρους, ούτε από τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου. Το άνοιγμα του δήμου σε πολλές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προχώρησε χάρις στην πολιτική βούλησή του και έδωσε καρπούς σε πολλούς τομείς με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Η εξωστρέφεια και η τάση συμπερίληψης όλων αποτελούν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του Χάρη Δούκα που μπορεί να κινητοποιήσει πολλούς/ές να ενεργοποιηθούν στην δημόσια σφαίρα.
Advertisement