Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Έφη Πάγκαλου: “Όσο αρκούμαστε στη σιγουριά του “τσουκου-τσουκου” τόσο η Ακροδεξιά θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος – Για αυτό Χάρης Δούκας για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ”

Published

on

Από δημόσια ανάρτηση της Έφης Πάγκαλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο Haris Doukas έβαλε στην προεκλογική του ατζέντα με σαφήνεια και αιχμηρό λόγο θέματα που “πονάνε” την ελληνική κοινωνία και φωτογραφίζουν πεντακάθαρα τη χώρα δύο ταχυτήτων που χτίζει μεθοδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για την ανάπτυξη υπέρ των λίγων, για την ενέργεια, τις τράπεζες, τα εργασιακά, τη δημόσια παιδεία, το ΕΣΥ.

Με την ίδια λογική επέλεξε από την πρώτη μέρα να διοικήσει και τον Δήμο Αθηναίων. Ανοιχτά και δημόσια. Όταν η κυβέρνηση αφαιρεί συστηματικά οικονομικούς πόρους από την αυτοδιοίκηση και ειδικά από τον Δήμο Αθηναίων δεν πήγε να παρακαλέσει υπουργούς αλλά μίλησε πολιτικά, κατήγγειλε ανοιχτά.

Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς ούτε για τις επιθέσεις από τα δεξιά και τα ΜΜΕ που ταυτίζονται μαζί της. Με τους υπόλοιπους, τους “δικούς μας”, ναι είναι.

Με μια κουβέντα, μετά την πλήρη επικράτηση μιας διαχειριστικής ατζέντας που ενθαρρύνει την άποψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, ότι είμαστε καταδικασμένοι να πληρώνουμε υπερκέρδη, να περιμένουμε pass, να θεωρούμε ότι είναι αναπόφευκτο να φέρνουν την ανάπτυξη υπέρ των λίγων και εμείς οι άλλοι να περιμένουμε να πέσουν τα ψίχουλα προς τα κάτω, είχε το θράσος να βάλει ξανά στο δημόσιο λόγο την άποψη ότι πρέπει να ξανακουβεντιάσουμε στην μετά τα μνημόνια εποχή το θέμα της αναδιανομής του πλούτου και της ισόρροπης ανάπτυξης.

Αυτά είναι και τα θέματα που αφορούν την κοινωνία του 50% που δεν πήγε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές. Κι όσο αρκούμαστε στη σιγουριά του τσούκου τσούκου, η Ακροδεξιά θα γίνει η ελκυστική χοάνη που θα υποδεχθεί τους σιωπηρούς νεοαγανακτισμένους.

Advertisement

Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε την ερχόμενη Κυριακή εμείς οι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όχι να τσιμπάμε στο αν ευθύνεται για την εδώ και 50 χρόνια αφισοκόλληση στο Χημείο ή τα δίκτυα ομβρίων που δεν υπάρχουν στο Κολωνάκι.”

Advertisement