Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ κατά “Σπαρτιατών”: Καταθέτει τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης

Published

on

Τροπολογία, που θα προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης των Σπαρτιατών, καταθέτει σήμερα (17/10) το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας.

«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών”», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της “αδράνειας”; Οι “Σπαρτιάτες” να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ερώτηση που έκανε ο Π. Δουδωνής νωρίτερα στη Βουλή για το θέμα:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Γιατί δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία να ανασταλεί η χορήγηση Κρατικής Χρηματοδότησης προς το πολιτικό κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»;

Advertisement

2.      Υπάρχει σχεδιασμός να προβείτε σε όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ώστε με απόφαση της Βουλής να ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ότι έχει ως πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, με συνέπεια οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ να πρέπει να θεωρηθούν ως διάδοχος της δράσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

αναλυτικά όλη η ερώτηση ΕΔΩ