Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ: «Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ΙΔΟΧ στη Γενική Γραμματεία Ισότητας»

Published

on

Κοινή ανακοίνωση Μαρίας Δαφέρμου, Γραμματέα Τομέα Ισότητας και Κατερίνας Καζάνη, Βουλευτή Ευβοίας & υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η απόφαση  της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ιδρύσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο.), χωρίς προγραμματισμό, σχέδιο και συγκεκριμένο οργανόγραμμα ήδη δημιουργεί απροσπέλαστα προβλήματα στη λειτουργία των υπαγομένων σε αυτό δομών.

Ήδη από την 1η Ιουλίου 2024 η διακοπή τη διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης από το Υπ. Εργασίας, χωρίς να έχει δημιουργηθεί καμία ουσιαστική υποδομή, που να εξασφαλίζει την υποστήριξη του Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο., είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής του μισθού των εργαζομένων ΙΔΟΧ που εργάζονται στη Γραμμή 15900, στο Παρατηρητήριο Ισότητας και στο Γραφείο Υποστήριξης (Help Desk) Ισότητας. 

Μολονότι  τα περιστατικά των έμφυλων διακρίσεων και ειδικότερα της έμφυλης βίας ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να τα προσεγγίζει με προσχηματικό τρόπο. Η διοικητική ανεπάρκεια του αρμόδιου υπουργείου, με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης, υπονομεύει την προσπάθεια των στελεχών που εργάζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ΙΔΟΧ στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Advertisement