Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη – 28 Φεβρουαρίου 2025 / Συγκεντρώσεις σε 195 πόλεις της Ελλάδας και 55 του εξωτερικού

Published

on

Πρωτοφανής κινητοποίηση -24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ – Κλείνουν καταστήματα ακόμα και ορισμένα θέατρα και μουσικές σκηνές


Η28η Φεβρουαρίου του 2025 θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως η ημέρα που εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η κινητοποίηση των πολιτών μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», δύο χρόνια μετά το έγκλημα, είναι πρωτοφανής.

Μέχρι στιγμής και ενώ ακόμα βρίσκονται σε διαδικασία διοργάνωσης και άλλες συγκεντρώσεις, το αίτημα για δικαιοσύνη θα ακουστεί σε 250 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο σύλλογος «Τέμπη 2023», στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε 195 πόλεις ενώ Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε 55 πόλεις.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν προκηρύξει για τις 28 Φεβρουαρίου 2025 24ωρη απεργία ενώ όλοι οι δικηγορικοί καθώς και οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και κάποιες θεατρικές και μουσικές σκηνές ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν στην επέτειο των δύο χρόνων από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα και στο πλαίσιο της απαίτησης για δικαιοσύνη.

Advertisement