Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Το δίλημμα “Μητσοτάκης ή χάος είναι ψευδεπίγραφο”

Published

on

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει πολιτική κρίση και κρίση θεσμών – Χρειάζεται πολιτική αλλαγή με φορέα το ΠΑΣΟΚ

Για σκόπιμη κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης και για προκλητικές συμπεριφορές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πολιτική κρίση και κρίση θεσμών, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές” με το Βασίλη Αδαμόπουλο.

 «Είδατε τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Βορίδη πριν από τρεις μέρες στη Βουλή ή του κ. Γεωργιάδη; Μπήκαν μέσα με ένα ιταμό πολιτικά ύφος, να προκαλέσουν πόλωση και να πυροδοτήσουν την ένταση, ουσιαστικά αναπαράγοντας όλο αυτό το κλίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ιδιαίτερα τη στρατηγική της κυβέρνησης να παρουσιάζεται ως θύμα τοξικής αντιπαράθεσης, ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτή που την καλλιεργεί. «Οι ίδιοι που λένε ότι η αντιπολίτευση σπέρνει τον διχασμό και την τοξικότητα, είναι αυτοί που επιδιώκουν τον διχασμό και την τοξικότητα, επιδιώκουν την ένταση. Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι απολογούμενη», τόνισε.

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας, επιλέγει να διαστρεβλώσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση, σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθειά της να δημιουργήσει δίπολα έντασης και να καλλιεργήσει ένα κλίμα διχασμού, τσουβαλιάζει συνολικά την αντιπολίτευση. Άλλα λέει το ΠΑΣΟΚ, άλλα λένε τα άλλα κόμματα», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ κινείται με θεσμικό τρόπο και όχι με πρακτικές εντυπωσιασμού ή συγκρουσιακής ρητορικής.

Αναφερόμενος στο πολιτικό διακύβευμα της περιόδου, ο κ. Κατρίνης επεσήμανε πως το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» είναι ψευδεπίγραφο. Όπως δήλωσε, «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει φέρει τη χώρα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση θεσμών και αξιών. Χρειάζεται εδώ και τώρα πολιτική αλλαγή με φορέα το ΠΑΣΟΚ».

Advertisement