Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός στο επιτελείο Ανδρουλάκη: Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής του γραφείου του – Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ο Πέτρος Λάμπρου

Published

on

Αλλαγές με σαφές οργανωτικό και πολιτικό αποτύπωμα πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στο στενό επιτελείο του, επιχειρώντας μια εσωτερική «επανεκκίνηση» ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μηχανικός με μακρά διαδρομή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ για τρεις συνεχείς θητείες, αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του προέδρου. Ο κ. Παπαβασιλείου, γνώστης της διοίκησης και τεχνοκρατικά καταρτισμένος, θεωρείται πρόσωπο «εμπιστοσύνης» του κ. Ανδρουλάκη και η επιλογή του δείχνει διάθεση ενίσχυσης του οργανωτικού βραχίονα της ηγεσίας με έμφαση στη μεθοδικότητα και τη θεσμική σταθερότητα.

Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Γραφείου του προέδρου, Έλενα Αναστασίου, δικηγόρος και στέλεχος με έντονη παρουσία στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνει πλέον γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας. Η μετακίνησή της ερμηνεύεται ως προσπάθεια του προέδρου να αξιοποιήσει τη θεσμική της εμπειρία σε έναν τομέα με κοινωνικό πρόσημο, που συνδέεται με τη νέα προγραμματική κατεύθυνση του κόμματος.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθέτησε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρο Λάμπρου, επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων. Ο κ. Λάμπρου, με έντονη αντιστασιακή δράση στο ΠΑΚ, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τρεις δεκαετίες και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Η επιλογή του σηματοδοτεί γέφυρα με την παραδοσιακή κομματική βάση και τους αγωνιστές της πρώτης γενιάς, σε μια συγκυρία όπου το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να συνδυάσει το «παλιό» με το «νέο».

Advertisement

Οι κινήσεις αυτές καταγράφονται ως μέρος μιας πιο ευρείας προσπάθειας αναδιοργάνωσης του προεδρικού γραφείου και των δομών λήψης αποφάσεων, με στόχο την ανανέωση, αλλά και τη συσπείρωση των ιστορικών στελεχών που είχαν απομακρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να επιλέγει πρόσωπα που συνδυάζουν θεσμική εμπειρία και εσωκομματική νομιμοποίηση, επιδιώκοντας μια πιο «οριζόντια» και συνθετική λειτουργία στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας.

Advertisement