ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η Αθήνα πρασινίζει- Νέα φύτευση στην Πλατεία Βικτωρίας (ΦΩΤΟ)
Νέα φύτευση στην πλατεία Βικτωρίας με αιχμή το πράσινο και σαφή πολιτικό υπαινιγμό
Με μια παρέμβαση ουσίας και σαφές πολιτικό στίγμα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε νέα φύτευση στην πολύπαθη πλατεία Βικτωρίας, έναν από τους πλέον επιβαρυμένους δημόσιους χώρους της πόλης. Όπως γνωστοποίησε, στο σημείο φυτεύτηκαν 21 δυναμικές κατάλπες, ενισχύοντας το αστικό πράσινο σε μια περιοχή που επί χρόνια αποτελεί σύμβολο εγκατάλειψης και αποσπασματικών παρεμβάσεων.



Η κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για «πρασίνισμα» της Αθήνας, σε ευθεία αντιπαράθεση με τη λογική της τσιμεντοποίησης που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, η ανάρτηση δεν αποφεύγει την πολιτική αιχμή, κάνοντας λόγο για «εικονικές προεκλογικές επισκέψεις χωρίς αντίκρυσμα», φωτογραφίζοντας πρακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν άφησαν πίσω τους απτό αποτέλεσμα για τους κατοίκους.
Η παρέμβαση στην πλατεία Βικτωρίας αποκτά έτσι διπλό νόημα. Από τη μία, αποτελεί μια συγκεκριμένη περιβαλλοντική πράξη σε μια γειτονιά που ασφυκτιά από έλλειψη πρασίνου. Από την άλλη, λειτουργεί ως δήλωση πρόθεσης ότι η νέα δημοτική πολιτική επιδιώκει έργα με διάρκεια και όχι πρόσκαιρες εικόνες.
Το σύνθημα «Είμαστε μαζί και είμαστε παντού» συμπυκνώνει το μήνυμα της δημοτικής αρχής, που επιχειρεί να δείξει παρουσία σε κάθε γειτονιά, με παρεμβάσεις μικρής αλλά ουσιαστικής κλίμακας, απέναντι σε ένα παρελθόν μεγάλων εξαγγελιών και μικρών αποτελεσμάτων.
