ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Πλακιάς στη Δίκη των Τεμπών στο άκουσμα των ονομάτων: “Αθάνατες! Όλοι στη φυλακή @λητες”
Η δίκη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα, εξελίχθηκε χθες σε μία από τις πιο φορτισμένες συνεδριάσεις της δικαστικής διαδικασίας. Η ανακοίνωση των ονομάτων των παιδιών των θυμάτων αποτέλεσε το σημείο αιχμής, με τον Νίκο Πλακιά, πατέρα δύο από τα κορίτσια που χάθηκαν, να ζητά αρχικά ησυχία από την αίθουσα για να ακούσει τα ονόματά τους.
Μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κοριτσιών του, η συγκίνηση του κ. Πλακιά ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φώναξε δυνατά: «Αθάνατες, όλοι φυλακή αλήτες», μια φράση που αντήχησε στην αίθουσα και προκάλεσε έντονη αντίδραση από το κοινό. Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο τη συμπαράστασή τους και τη θλίψη για το γεγονός που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.
Η σύζυγός του κ. Πλακιά παρέμεινε έντονα φορτισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, με τα δάκρυά της να μαρτυρούν το μέγεθος του προσωπικού πόνου της οικογένειας. Οι στιγμές αυτές, γεμάτες οργή και θλίψη, υπογράμμισαν το συναισθηματικό βάρος της υπόθεσης για τους γονείς και για όλους όσους παρακολουθούν τη δίκη.
Στην αίθουσα επικράτησε μια σπάνια ένταση, με τους συγγενείς των θυμάτων να παρακολουθούν σιωπηλοί, ενώ αρκετοί δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Οι δικηγόροι των οικογενειών τόνισαν τη σημασία της παραδειγματικής δικαίωσης των υπευθύνων, υπογραμμίζοντας πως η οργή των γονέων αντικατοπτρίζει το αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη και υπευθυνότητα.
Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων και τεχνικών στοιχείων, ενώ η συγκίνηση και η ένταση στην αίθουσα υπογραμμίζουν το μέγεθος της τραγωδίας. Οι επόμενες συνεδριάσεις αναμένονται εξίσου φορτισμένες, καθώς η κοινωνία παρακολουθεί στενά την πορεία της δικαιοσύνης για τα παιδιά που χάθηκαν άδικα.
