Connect with us

Παρατηρητής

Η ατζέντα του Βαγγέλη, η πρώην βασίλισσα, ο μετρητής των Χριστουγέννων και η απεργία

Published

on

Τι γίνεται; Τι κάνει η όμορφη παρέα; Είστε έτοιμοι που λέει και ο Σάκης; Από που να αρχίσω; Δεν ξέρω. Γίνεται χάος στο κεφάλι μου.

Τί γίνεται με τον Κυριάκο;

Είχε πει τις προάλλες για τον Ερντογάν ότι αν είχε και ο ίδιος 80% πληθωρισμό θα προσπαθούσε να αλλάξει ατζέντα. Σκέφτομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό. Μήπως οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ; Το λέω γιατί χτες με την δήλωση του ότι θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο ξαφνικά ασχολούμαστε όλοι με αυτό. Θα μου πείτε με τι να ασχοληθούμε; Mε τις παρακολουθήσεις βέβαια, με τις δηλώσεις του Βαγγέλη για το ποδόσφαιρο, με την απάντηση του Κυριάκου στον Χατζηνικολάου και με τις νέες δηλώσεις του Βαγγέλη λίγες ώρες μετά. Μόνο εγώ τα βλέπω; Μόνο εγώ τα ακούω; Αυτή ναι είναι αλλαγή της ατζέντας.

Η ψυχραιμία και η σωστή αντίδραση μπορεί να σώσει.

Πήγαν για ξύλα δυο φίλοι, ξαφνικά ο ένας βρίσκεται νεκρός και ο άλλος συλλαμβάνεται. Ήταν ατύχημα λέει. Συμφωνούμε ότι ίσως ήταν αλλά κάτσε εκεί να τον βοηθήσεις. Δεν τον παρατάς εννιά μέρες και τον τρώνε τα άγρια ζώα. Η άλλη τραγική είδηση στον Πειραιά πας να πάρεις κάτι από το περίπτερο και σε σκοτώνει αυτοκίνητο και εμφανίζεσαι μετά από μία μέρα στην αστυνομία. Λάθος όλο. Γύρνα πίσω να βοηθήσεις, Ότι και να έκανες, είτε λάθος, είτε έτρεχες, είτε είχες πιει ένα ποτήρι παραπάνω. Η εγκατάλειψη του θύματος πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. 

Χριστούγεννα με μετρητή.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς. Γιορτή των παιδιών, Γιορτή γεμάτη φως. Αν τώρα πρέπει να μετράμε πόσες ώρες θα τα έχουμε αναμμένα τα λαμπάκια ζήτω που καήκαμε. Οι πόλεις λένε θα τα σβήνουν νωρίς. Διαφορετικά λένε Χριστούγεννα φέτος. Διαφορετικά ήταν και το 2021 και το 2020. Κάθε χρόνο έχουμε και κάτι καινούριο. Για να δούμε το 2023 τι θα έχουμε;

Nα λέμε ότι μας ενοχλεί την κατάλληλη ώρα.

Advertisement

Να ρίχνουμε ευθύνες μετά από τόσα χρόνια στην κουίν Σπυροπούλου δεν έχει κανένα νόημα τώρα. Βγήκε και είπε ντρέπομαι. Θα μου πείτε και τα έσβησε όλα αυτό; Όχι δεν τα έσβησε, κάποιοι έχασαν την δουλειά τους. Το θέμα αδέρφια είναι να μιλούσαμε τότε. Αν τότε ένας έβρισκε την τόλμη και έλεγε τι γίνεται θα έβγαινε και άλλος και μετά θα έβγαιναν πολλοί. Το θέμα επίσης είναι να μη γίνονται αυτά ούτε μπούλινγκ, ούτε προσβολές, ούτε τίποτα.

Μια δύσκολη μέρα αύριο.

Απεργία αύριο, αυτό σημαίνει κίνηση. Πρωτοφανές γιατί τις άλλες μέρες οι δρόμοι είναι άδειοι. Καλή υπομονή.

Τους ζητάνε και τα ρέστα.

Από την μία λένε δεν πάνε να δουλέψουν για σεζόν και από την άλλη έχουμε τα απαράδεκτα φαινόμενα. Πρώτο φαινόμενο εργοδότης σε ξενοδοχείο πλήρωνε τους εργαζόμενους αλλά μετά τους έλεγε να του επιστρέψουν μέρος του μισθού. Φαινόμενο δεύτερο εργοδότης σε εστιατόριο πλήρωσε το επίδομα αδείας αλλά μετά το ήθελε πίσω με την απειλή ότι του χρόνου δεν θα τους προσλάβει. Μη μας προσλάβεις «κύριε» αν είναι δυνατόν. Δεν δουλεύουμε για την ψυχή των γονιών μας. Δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα. Για όνομα του Θεού πια! Αυτά η κάθε κυβέρνηση τα βλέπει; Ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα;

Έξαλλος έγινα ε. Αυτά τα λίγα για σήμερα, ελπίζω να τα είδατε λίγο αλλιώς, λίγο με χιούμορ, λίγο απ΄ όλα. Σας χαιρετώ και συνεχίζω να είμαι δίπλα σας, απλά δεν με βλέπετε εσείς. Καληνύχτα σας κυρίες και κύριοι.

Advertisement