Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ με θέμα την Οικονομία: Ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση!

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

Στο “Caravel” συνεδριάζει την Τετάρτη, το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής με θέμα την Οικονομία, τις πολιτικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσεων το επόμενο διάστημα

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

“Φωτιά” έχουν πάρει τα πληκτρολόγια στην Χαριλάου Τρικούπη. Όλο το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής παραγωγής με στόχο τις πρόσφατες ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που του δίνουν εως και 8.35% σε ενδεχόμενο εκλογών – η πρώτη φορά μετά απο πολύ καιρό που βλέπουμε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ να ξεπερνούν το 8.1% των εθνικών εκλογών- να τις θεωρήσουν ως “βάση” για την συνεχή και διαρκή άνοδο μέχρι την τελική “επάνοδο”. Μια διαδικασία που θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, θέλει πείσμα και ενότητα!

Η πρόταση προβλέπει οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθυνθούν σε 4 βασικούς άξονες:

– Σε πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για να μείνει όρθια η κοινωνία και οι επιχειρήσεις, τα οποία θα ληφθούν άμεσα και στα οποία θα διατεθεί το 20% των πόρων.
– Σε μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με ορίζοντα διετίας, στα οποία θα διατεθεί το 10% των πόρων.
– Σε δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία, με ορίζοντα τριετίας, στα οποία θα διατεθεί το 20% των πόρων.
– Σε επενδύσεις ανασυγκρότησης, με ορίζοντα τετραετίας, στις οποίες θα διατεθεί το 50% των πόρων.

Επιχειρήσεις:

Οπως επισημαίνεται, για τα πρόσθετα μέτρα και για τα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθούν δαπάνες και από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.Απο το “μαξιλάρι” των 35 δισ. Ευρώ που με κόπο ο Έλληνας διασφάλισε για το Ελληνικό Δημόσιο.  Η κυρία Γεννηματά θεωρεί ότι είναι ώρα να αξιοποιηθεί το σύνολο των διαθεσίμων.  Στο κεφάλαιο για τις παρεμβάσεις και τα φορολογικά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, προτείνεται ότι αν το κράτος χρειαστεί να στηρίξει κάποιες επιχειρήσεις με σημαντικά κεφάλαια τότε θα συντάσσεται Μνημόνιο Υποχρέωσης Επενδύσεων και Απασχόλησης μεταξύ της επιχείρησης και του κράτους. Το Μνημόνιο θα προβλέπει την ύπαρξη αντεγγυήσεων, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνεται και συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης που θα ενισχυθεί. Στόχος είναι η διασφάλιση της “βεβαιότητας” και της ασφάλειας των επενδύσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την επανέναρξη της οικονομίας!