Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά στον ALPHA: “H κυβέρνηση είπε ψέμματα για τα κρούσματα! ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στη Μόρια!”

Published

on

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA και τον Κο Σρόϊτερ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ευθύνες στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την κατάσταση στη Μόρια και έθεσε προ των ευθυνών του τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας με το “ρεκόρ” των 372 κρουσμάτων σε μια ημέρα να σημειώνεται σήμερα!

Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

Σε ό,τι αφορά την τραγική ανθρωπιστική κρίση στην Μόρια έχω να πω πως ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη “θερίζει ότι σπέρνει”. Αυτό εξελίσσεται εδώ και χρόνια από την αρχική συμφωνία του κυρίου Τσίπρα και εγώ αναρωτιέμαι πόσο χρόνο θέλει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση για να αλλάξει αυτήν την πολιτική του κυρίου Τσίπρα. Για αυτό δεν εκλέχθηκε;

 

Έχει δοθεί πακτωλός χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Γιατί; Για να κάνουμε  τα νησιά αποθήκη ψυχών και να υποφέρουν  οι αιτούντες άσυλο; Είναι  πια φανερό ότι πρέπει να αλλάξει η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής ένωσης -Τουρκίας  και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ:

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πρώτη φάση της καραντίνας, τη δεινή  αυτή προσωρινή κατάσταση και από την ώρα που άρχισαν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τα προβλήματα με τους  εργαζομένους, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν μπορεί να δημιουργήσει  ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και αυτό φαίνεται με τα 5.500 κρούσματα σε ούτε έναν μήνα στην χώρα μας!

 

Πού ήταν το πρόβλημα να κάνουν τεστ, να γίνεται έγκαιρα ιχνηλάτηση και να απομονώνονται στα νησιά ώστε να μην υπάρχει διαφορά; Πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα εγκαίρως, να τα αντιμετωπίσουμε με νοσηλεία, με φροντίδα και με περιορισμό. Αυτό δεν το έκανε η Κυβέρνηση.

 

Advertisement

 Βγήκαν και μας είπαν  πως τον Ιούνιο ότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε το μήνυμα της χαλάρωσης.

Ανοίξαμε τη χώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και τώρα βέβαια που έχει ξεφύγει η κατάσταση  μας λέει ότι δεν είναι εισαγόμενα τα κρούσματα. Ξέρετε τί λέω εγώ; Λέω ότι μας έλεγε ψέματα και τον Ιούνιο ότι δεν έχουν κρούσματα και σήμερα, πως δεν έχουμε κρούσματα από επισκέπτες στην χώρα μας,  διαφορετικά πώς κόλλησαν οι άνθρωποι στα νησιά, πώς μεταφέρθηκε στα αστικά κέντρα  ενώ την ώρα που ακριβώς γινόντουσαν όλα αυτά έπαιρναν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις.

 

Χρειάζεται προσοχή, είναι ολοφάνερο  πως θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η δυσαρέσκεια αρχίζει και φαίνεται. Τα προβλήματα στην οικονομία είναι τεράστια, οι εργαζόμενοι ζουν με  επιδόματα φτώχειας.

ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:

Απέναντί τους και επειδή είναι φανερό ότι μόνο  το Κίνημα Αλλαγής αυτό μπορεί να παράξει ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο στις συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλω να καλέσω όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής, να δυναμώσουμε όσο γίνεται περισσότερο γιατί τώρα είναι η ώρα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.