Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 τα όνειρα των Ελληνίδων και των Ελλήνων είχαν ραντεβού με την ιστορία. 

Published

on

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τα 40 χρόνια από την 1η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ της “ΑΛΛΑΓΗΣ”: 

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 τα όνειρα των Ελληνίδων και των Ελλήνων είχαν ραντεβού με την ιστορία. 

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ με τον ηγέτη και ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, άλλαξε τη μοίρα της πατρίδας μας. Έδωσε ελπίδα και προοπτική στους μη-προνομιούχους, σε όσους για δεκαετίες ολόκληρες ήταν στο περιθώριο.
Το ΠΑΣΟΚ έχτισε μια σύγχρονη, δημοκρατική Ελλάδα. Εκσυγχρόνισε τους θεσμούς της. Ενδυνάμωσε το κοινωνικό κράτος. Άμβλυνε κοινωνικές ανισότητες. Έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.
40 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της Αλλαγής, είναι η ώρα να πιάσουμε ξανά το νήμα της ιστορίας μας και η επέτειος της πρώτης μεγάλης νίκης της δημοκρατικής παράταξης, να γίνει η αφετηρία αναγέννησης και επανεκκίνησής της.
Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική της επόμενης μέρας. Αφήνοντας πίσω λάθη και ζητήματα του παρελθόντος και κοιτάζοντας μπροστά.
«Δόξα είναι η ευθύνη της δικής μας αλλαγής», λέει ο στίχος. Ας αλλάξουμε μαζί για να κερδίσουμε μαζί! Ανανεώνοντας το πρόγραμμα, το στελεχιακό δυναμικό μας και τις μεθόδους πολιτικής δράσης μας. Με μια σύγχρονη, προοδευτική ατζέντα που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα του σήμερα και του αύριο και την οποία θα διεκδικήσουμε να εφαρμόσουμε. Γιατί στο δικό μας κίνημα δεν ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου, αλλά του πρωταγωνιστή.
40 χρόνια μετά κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της Αλλαγής. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά! #mazi