Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Βλάχος: “Η κόντρα Γεωργιάδη-Βρούτση αποτέλεσμα της πολιτικής των εντυπώσεων της κυβέρνησης ΝΔ. – Από 2.6 εκατ. δικαιούχους των 800€ “πέσαμε” στις 850.000!”

Published

on

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γραμματέα Επικοινωνίας, Παναγιώτη Βλάχου.

Προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης αναρωτήθηκε τι να την κάνουμε την οικονομική στήριξη μέσα στην πανδημία, αφού κινδυνεύουμε να παχύνουμε (!). Χθες το βράδυ στο ΚΟΝΤΡΑ είπε το αμίμητο ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ μόνο 155.000 μακροχρόνια άνεργοι γιατί οι άλλοι, λέει, δουλεύουν στη μαύρη αγορά! Αν ήμουν ο υπουργός Εργασίας, θα είχα βάλει ήδη ζήτημα.

Επί της ουσίας, έχουμε τα εξής προβλήματα:

1. Η παραπάνω έκτακτη ενίσχυση αφορά μόνο στο 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Είναι θετικό ότι δίνεται, αλλά δεν φτάνει. Πολύ δε περισσότερο να έχεις τον λαλίστατο Γεωργιάδη να σου λέει ότι “εσύ βρίσκεις τρόπο να επιβιώνεις” και “τι να τα κάνεις τα λεφτά”.

2. Είναι πάρα πολλοί άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα: άλλοι ευκαιριακά απασχολούμενοι, άλλοι που η εταιρεία τους δεν υπέβαλλε δήλωση, αυτοί που το σύστημα «Εργάνη» τους πετάει έξω λόγω παροδικής απασχόλησης σε άλλη επιχείρηση εκτός των επιλεγμένων ΚΑΔ, οι απασχολούμενοι με «γκρίζες» σχέσεις εργασίας κ.α.

3. Η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίδομα 800 ευρώ σε 1,7 εκ. σε εργαζομένους-δικαιούχους (από 2,6 εκ. απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα) “συρρικνώθηκε” περιέργως σε 850.000 δικαιούχους.

Αυτά για να έχουμε μια εικόνα της έκτασης των επιδομάτων, του ήθους και της ιδεολογικής τοποθέτησης αυτών που κυβερνούν.