ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
“Στα σκαριά” και “αθόρυβα” δημιουργείται με.. τηλεφωνήματα(!) Τομέας Επικοινωνία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Στη Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται πως κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα ούτε από τις κάλπες, ούτε από την κοινωνία.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναζητά απεγνωσμένα επανεκκίνηση και πολιτική ανάταξη, στον τομέα που θα έπρεπε να πρωτοπορεί – την επικοινωνία – επικρατούν ξανά λογικές “παλαιοκομματικές” -τουλάχιστον!
Όπως αποκαλύπτει η στήλη , η συγκρότηση του νέου Τομέα Επικοινωνίας δεν βασίζεται σε προκηρύξεις, αξιολόγηση βιογραφικών ή τέλος πάντων σε ένα ήδη υπάρχον κάλεσμα, καθώς θυμίζουμε εδώ, πως όσα βιογραφικά εστάλησαν για την στελέχωση των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είχαν την επιλογή “Τομέας Επικοινωνίας”….
Αντίθετα, γίνονται τηλεφωνήματα, «κλείνουν» πρόσωπα, προωθούνται οι γνωστοί-άγνωστοι «δικοί μας» — οι “ημέτεροι” της κομματικής επετηρίδας με ξεκάθαρο κριτήριο: Τις καλές δημόσιες σχέσεις με την ηγεσία.
Άνθρωποι με εμπειρία, τεχνογνωσία ή φρέσκο βλέμμα, είτε δεν ενημερώθηκαν ποτέ, είτε προσπερνιούνται σιωπηλά από τους πρόθυμους κάθε εσωκομματικής ίντριγκας.
Δεν είναι, όμως, απλώς θέμα προσώπων.
Είναι θέμα νοοτροπίας:
Όταν η βασική αδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι η δημόσια παρουσία του, η ασύνδετη στρατηγική και η αδυναμία να περάσει σαφές πολιτικό στίγμα, το να συνεχίζεις να λειτουργείς σαν να διορίζεις φίλους στη Νεολαία της δεκαετίας του ’90, είναι πολιτικά εγκληματικό.
Η κοινωνία αλλάζει, οργανώνεται, ψάχνει νέες φωνές.
Και το ΠΑΣΟΚ, αντί να δώσει χώρο και προοπτική, μοιράζει «θέσεις» με κομματικό ρουσφέτι, λες και δεν πέρασε μια μέρα.
