Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης για Τσίπρα: «Βάλλει εναντίον ενός συστήματος, του οποίου είναι ο αρχιτέκτοντας»

Published

on

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζει ότι «σήμερα η Αριστερά είναι σε βαθιά κρίση αξιοπιστίας. Παρά τους αγώνες και τις αντιστάσεις, δυσκολεύεται να πείσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία. Και πολύ δε περισσότερο να αντιπαραβάλλει μία ηγεμονική πολιτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση (και την πολιτική) του Κ. Μητσοτάκη. Η απαξίωση είναι βαθιά και δεν προέκυψε μέσα σε μία νύχτα».

Ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του για την βαθιά κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται υπερβατικά στην σημερινή αυτή κατάσταση, λες και ίπταται υπεράνω, λες και όλα αυτά προέκυψαν κάποια στιγμή μετά. Λες και υπήρξε μία σκοτεινή αδιόρατη δύναμη που οδήγησε στο να κατεβάζει ο κόσμος “ρολά” όταν μίλαγε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Λες και με κάποιον μεταφυσικό τρόπο ο “κόσμος” του ΣΥΡΙΖΑ διαπαιδαγωγήθηκε “μεσσιανικά” για να στρωθεί ο δρόμος στην φαιδρότητα που ακολούθησε το φθινόπωρο του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας βάλλει εναντίον ενός πολιτικού συστήματος, που για το σκέλος που αφορά το προοδευτικό (για να μην πω το αριστερό μόνο) ημισφαίριο είναι ο αρχιτέκτονάς του και έχει την κυριότητά του».

Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν παρευρέθηκε στην παρουσίαση της «Ιθάκης» επειδή θεωρεί πως το πολιτικό πρότζεκ του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ανοίξει «την απαραίτητη διαδικασία ανατροπής της πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη. Και δεν με αφορά, όχι ως έναν εμμονικό τύπο αλλά ως έναν αριστερό άνθρωπο, για τον οποίο η Αριστερά δεν είναι μία επιγραφή στη μαρκίζα ή μία ταυτότητα, αλλά μία δυνατότητα αλλαγής της ζωής των ανθρώπων».

Όσον αφορά το μέλλον της Νέας Αριστεράς επισημαίνει ότι «πρέπει να συμβάλει στην δημιουργία αυτό του χώρου συνεργασίας και κοινής δράσης».

Advertisement

Πηγή: https://www.topontiki

Advertisement