ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δυναμική παρουσία του Δήμου Αθηναίων στο 2ο “OTA EXPO” στο Ωδείο Αθηνών (VIDEO)
Δυναμική παρουσία είχε ο Δήμος Αθηναίων στην 1η ημέρα της OTA EXPO 2026, της μεγαλύτερης έκθεσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που φιλοξενείται στο Ωδείο Αθηνών, με επίκεντρο τις προκλήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τις προοπτικές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Αντιδήμαρχος Πάρης Χαρλαύτης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που έφερε στο ίδιο τραπέζι τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης, της κεντρικής διοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου ενόψει των αλλαγών που προωθούνται στον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση.
Όπως επισήμανε, οι ΟΤΑ οφείλουν να συζητούν, να συνδιαμορφώνουν θέσεις και να υπερασπίζονται τον θεσμικό τους ρόλο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που, σύμφωνα με πολλές αυτοδιοικητικές φωνές, περιορίζει τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, συρρικνώνει τη χρηματοδοτική δυνατότητα των δήμων και μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έναν μηχανισμό επιβολής οικονομικών βαρών με τιμωρητικό πρόσημο για την κοινωνία.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε., Λάζαρος Καραούλης, έστειλε μήνυμα υπέρ της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων.
«Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση που έφερε τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτείας πιο κοντά. Εμείς στη ΔΑΕΜ του Δήμου Αθηναίων δίνουμε καθημερινά τον αγώνα να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών. Θέλουμε να παραδώσουμε έναν δήμο πιο καινοτόμο, πιο ανοιχτό, πιο δίκαιο και πιο προσβάσιμο για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημαντική ήταν και η παρουσία του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84», ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της διοργάνωσης μεταφέροντας ζωντανά τον παλμό των εξελίξεων από το Ωδείο Αθηνών.
Ο σταθμός της πόλης κάλυψε λεπτό προς λεπτό την OTA EXPO 2026 μέσα από ειδική θεματική τρίωρη εκπομπή, με τους δημοσιογράφους Βασίλη Ταλαμάγκα, Γιώργο Μανουσακάκη και Γιώργο Μελιγγώνη να φιλοξενούν αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπροσώπους θεσμών και φορείς που διαμορφώνουν το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η παρουσία του Δήμου Αθηναίων στην OTA EXPO 2026 ανέδειξε τόσο τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων όσο και την ανάγκη διαρκούς υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Σε μια συγκυρία όπου οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προκαλούν έντονες συζητήσεις, η φωνή των δήμων παραμένει καθοριστική για τη διαμόρφωση ενός μοντέλου διοίκησης πιο δημοκρατικού, πιο συμμετοχικού και πιο αποτελεσματικού για τους πολίτες.
Η ραδιοφωνική κάλυψη της διοργάνωσης από τον «Αθήνα 9.84» συνεχίζεται και την Τρίτη 9 Ιουνίου, με δεύτερη ειδική τρίωρη εκπομπή από τις 09:00 έως τις 12:00, καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής Αυτοδιοίκησης.
Δείτε τα VIDEO με τις δηλώσεις:
