Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Εκτός από εξαγγελίες και πάσης φύσεως παροχολογίες, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να προβεί και σε πράξεις.”Του Σωτήρη Παπαγεωργίου.

Published

on

Γράφει ο Σωτήρης Παπαγεωργίου – Υπ. Διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας, Μέλος Κ.Π.Ε. Κινήματος Αλλαγής.

“Εκτός από την συνεχή  επανάληψη των εξαγγελιών πάσης φύσεως παροχολογίας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να προβεί και σε πράξεις.”

 

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για την ύφεση που καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2ο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η μείωση του ΑΕΠ έφτασε το 15,2% σε σχέση με το αντίστοιχο 2ο τρίμηνο του 2019, ενώ η μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν 14%.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τους φόβους μας για το βάθος της ύφεσης που ταλανίζει τη χώρα μας. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με την ανεργία να φτάνει σε επίπεδα “ρεκόρ”, και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να λαμβάνουν μόνιμη μορφή.
Εκτός από την συνεχή  επανάληψη των εξαγγελιών πάσης φύσεως παροχολογίας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να προβεί και σε πράξεις. Απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας με έμφαση στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, που πλήττεται, για να αποφευχθεί η συνολική  κατάρρευση.