Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Σχέδιο “Προοδευτική Διακυβέρνηση” από την Φώφη;

Published

on

Γράφει η Αναστασία Γαλατσοπούλου

“Game is on”. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την παρουσιαζόμενη ως “απο καιρό ειλημμένη” απόφαση της Φώφης Γεννηματά για να αλλάξει, μαζί με το έτος και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η Φώφη Γεννηματά έχει αποδείξει πως όταν χρειαστεί, έχει το σθένος να λάβει αποφάσεις που άλλοι στην θέση της, δεν θα έπαιρναν. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έχει την θέληση και την πυγμή, όταν χρειάζεται, να αποδείξει σε όλους πως η ίδια έχει το μαχαίρι, η ίδια και το καρπούζι, τουλάχιστον μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές που όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να “παραδώσει σκυτάλη” καθόλου εύκολα, τουναντίον, θα δώσει “μάχη μέχρις εσχάτων” για να επανεκλεγεί Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Πρόσφατα, σε δηλώσεις της, μίλησε για Προοδευτική κυβέρνηση. Και “ω ουρανοί!”,  έπεσαν πάνω της να την φάνε, λες και είπε κάτι που αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτεμβρίου! Την “ταύτισαν” με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο πρωτίστως “ταύτισαν” με ΣΥΡΙΖΟ-Γραμμή και από το πολύ το “ταύτισμα”, μερικοί, έχασαν την ταυτότητά τους. Την ιδεολογική τους ταυτότητα. Αυτή που πάνω έλεγε κάποτε ΠΑΣΟΚ. Αυτή που έλεγε κάποτε, Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Ε, λοιπόν, η Φώφη Γεννηματά, αφού πήρε μια απόφαση “βαρύγδουπη” πριν από καιρό, να “κουνήσει μαντήλι” στον Ευάγγγελο Βενιζέλο ,και κόντρα σε κάθε “δημοσκόπηση”, εν τέλει ανέβασε τα ποσοστά του κόμματος. Αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να “αποδυναμώσει” τον Α.Λοβέρδο στέλνοντάς τον στα βουλευτικά έδρανα, χωρίς κάποια θεσμική εκπροσώπηση.

Και οι 2 πλευρές προσπαθούν να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά μα ενώ κάποια άλλα μέσα ονειρεύονται “πρόσωπα και ομάδες” μέσα στο ΚΙΝΑΛ, το ζήτημα είναι 1, προοδευτική κυβέρνηση, σημαίνει ΠΑΣΟΚ. Και σημαίνει πως το 2021 είναι έτος έντονων εσωκομματικών τριβών και “ζυμώσεων” με στόχο την άνοδο των ποσοστών και την δημιουργία προοδευτικού μετώπου με κέντρο το Κίνημα Αλλαγής.

Ένα “project” που θέλει πολύ ακόμα για να φτιαχτεί και να “πείσει” μα, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι ένα “project” που υφίσταται, υπάρχει στα πλάνα, μένει να βρεθεί  η ομάδα στελεχών για να το εφαρμόσει και να το “pitchάρει” στην κοινωνία.