Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Γαβράς: “Κάνω Έκκληση στον κ.Μητσοτάκη για τον Δ.Κουφοντίνα”

Published

on

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του.

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Σύμφωνα με το eksegersi,gr, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Στη δήλωσή του που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γαβράς αναφέρει: «Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού» σημειώνει ο σκηνοθέτης στη δήλωσή του.